Plandeldag

in het Heelsums beekdal op 24 juni

24 juni, Sint Jansdag, is Plandeldag! Dan gaat heel Renkum plandelen(=wandelen en plastic plukken). Vanuit De Tuinen van MergenMetz gaan we het paradijselijk Heelsums beekdal (onderdeel van het Gletsjerparadijs) in. De wandeling is gratis, maar met maximaal 16 deelnemers. Geef je dus snel op met het formulier hieronder. Zie ook de website van de Plandelman.

Wat weet jij van deze heuvel met berkenboom? Van het verdwenen dorp Wolfheze of het Kousenhuisje? Wandel mee en ondertussen vertellen we over de geschiedenis van dit prachtige terrein. En welke dingen die je vindt afval zijn en welke niet. (Bijvoorbeeld: sinaasappelschil ja of nee?)

Let op: dit is geen bezoek aan de Tuinen van MergenMetz
Onze Sint Jansdag vieren we dit jaar op zondag 25 juni, een waar feestje, met zelfs muziek. 
De Koningsberg

Plandeling

Bij ons ligt de nadruk op wandelen, met informatie over het gebied en een beetje over plandelen. Iedere deelnemer krijgt van ons een knijpertje, zo kan je ook in het vervolg met schone handen zwerfafval oprapen.

Sinds corona plandelt Marijke Metz tijdens haar dagelijkse wandeling met de hond. Wel op kleine schaal, met een knijpertje en een klein zakje. Toch even de sigarettenpeuk, die op het pad ligt, meenemen, of dat snoeppapiertje of dat zakdoekje. Er is bijna altijd wel iets te vinden.

Op deze plandeldag vinden we in dit natuurgebied waarschijnlijk niet veel zwerfafval, want het is momenteel al behoorlijk schoon. En als alle mensen die hier voor hun genot wandelen altijd eigen afval meenemen en afval dat ze onderweg vinden, dan blijft het schoon. Van medeplandelaars zul je horen dat op andere plekken in de gemeente meer is te vinden. Hoe is het eigenlijk in je eigen straat?

Film

Wie een zakje met 10 stuks zwerfafval inlevert bij Kultuurwerkplaats Oosterbeek, krijgt daar een Plandelbingo-kaart en een ticket voor een gratis voorstelling naar keuze. Zie het programma van de de 1ste Renkumse Plandeldag.

Plandelen

Aanmelden

We kunnen maar met een kleine groep in het natuurgebied lopen, daarom graag van te voren aanmelden. Uiteraard gaan we zorgvuldig met persoonsgegevens om, zie ons privacybeleid.