Open Pollinated Seeds

We vermeerderen zelf veel zaad, dat zijn dan – per definitie – geen hybriden, maar gewoon op natuurlijke wijze bestoven. Maar omdat we niet alles kunnen, kopen we ook in bij leveranciers met goede naam en faam. Die staan verderop naar onder vermeld.

Open Pollinated Seeds

Open Pollinated Seeds - logo 300x363

Open Pollinated Seeds is een kenmerk van op natuurlijke wijze bestoven planten. Geen gentech, geen hybriden, geen patenten van de bio-industrie, nee, gewoon echt zaad. Goed voor de biodiversiteit.

Biodiversiteit bedreigd

In de afgelopen honderd jaar is pakweg 80% van de biodiversiteit uit Europa verdwenen.

De grootindustrie neemt de macht over de zaden (dus ons voedsel) en door toepassing van genetische manipulatie in combinatie met bestrijdingsmiddelen als RoundUp en neonicotinoïden (lees dit en schrik) krijgt de natuur klap na klap.


Eerlijk zaad, natuurlijk zaad

Wij wilden ook dat logo gebruiken!Open Pollinated Seeds is een in Groot-Brittannië in 2010 gestart initiatief. Wij van MergenMetz leerden het kennen omdat het logo op de zaadzakjes van de Heritage Seed Library is gedrukt. Dat wilden we ook! En dat mocht. Zomaar. Als we het woord maar verspreiden. Dat doen we, reken maarrrrrr.

Peter Binch, die vele jaren als biologisch-dynamisch zaadontwikkelaar heeft gewerkt, is deze actie gestart. Lees hier meer over zijn initiatief.

Open Pollinated Seeds - poster print

Andere leveranciers

Ook al zouden we willen, tijd en ruimte is beperkt om alles zelf te vermeerderen. Maar we kopen dan groter in bij hele mooie leveranciers:

Jelitto Staudensamen GmbH in Schwarmstedt (Duitsland)
ReinSaat GmbH in Wolfshoferamt (Oostenrijk)
Bingenheimer Saatgut AG in Bingenheim-Echzell (Duitsland)
Sativa Biosaatgut GmbH Zwitsers maar zitten net over de grens in Jestetten (Duitsland)
SAS Professionnel Semences PROSEM in Colmar (Frankrijk)

Plaats een reactie