Eten om niet te vergeten: Het Ark van de Smaak Winter-diner

In Slow Food’s Ark van de Smaak zijn allerlei mooie voedselproducten opgenomen, die dreigen te verdwijnen. Het is culinair erfgoed. MergenMetz organiseert ism Francine Spiering een viertal diners: elk seizoen één keer. Want je moet het eten om het te behouden.

Zadenmarkt Velt Zwolle

Elk voor- en najaar organiseert Velt Zwolle i.s.m. Velt Achterhoek een ontzettend leuke, goed bezochte zadenmarkt. Maar er zijn ook planten en boeken. Een ontzettend leuk, kleinschalige evenement voor de bevlogen moestuinder.

Van Stam tot Zwam – Workshop paddenstoelen enten

Paddenstoelen zijn gezond, een goede vleesvervanger en makkelijk te zelf te telen. Als je weet hoe! En vooral waarom? Samen met Pip Gilmore organiseren we een workshop waarbij alles fijntjes uit de doeken wordt gedaan. Leuk en leerzaam.

Dag van de paardenbloem

Op de laatste zondag van april wordt in Nederland de Dag van de Paardenbloem gevierd. Een groot hoera voor deze geweldige plant.

IJsheiligen en Plantjesdag

Elk jaar rond de IJsheiligen organiseert De Tuinen van MergenMetz een plantjesdag, waarbij het teveel van zaai- en stekgoed voor moestuin en Eetbare Siertuin, als ook vaste planten en heesters, worden verkocht.