Artisjoksaus
Eens je gekookte artisjokharten hebt, is dit een vrij eenvoudig te maken lekkere saus of pesto. Door de pasta of smeer het ergens op.
Eens je gekookte artisjokharten hebt, is dit een vrij eenvoudig te maken lekkere saus of pesto. Door de pasta of smeer het ergens op.
Traditioneel Italiaanse saus van borlottibonen (of kievitsbonen) met o.a. pancetta en salie. Ontzettend lekker over de pasta, al zeggen we het zelf.
Deze mole is een rijke, complexe Mexicaanse saus met chocola, chili pepers en meer ingrediënten.
Remoulade hoort bij vis, maar kan ook goed bij een plak fricandeau. In elk geval een smakelijke saus met kappertjes, ui, augurk, peterselie, dragon
Eenvoudige basis tomatensaus met, uiteraard, veel tomaten en ook sjalotten, knoflook, bleekselderij en oregano. Goed in de voorraadkast voor de winter.
Een uitmuntende Napolitaanse saus met verse tomaten, basilicum, peterselie en knoflook. Na drie kwartier inkoken niet te versmaden.
Pesto van zuring met pistachenoten, knoflook en wat peterselie. En wat meer. Smaakt uitstekend, gaat goed samen met bijvoorbeeld vette gerechten.
Verse kapucijners zijn heerlijk. En dit is een eenvoudig recept met een sausje van room en mosterd. Niet te versmaden.
Een saus, een gebonden romige soep van groentebouillon, eigeel en room dat als basis in veel gerechten kan worden gebruikt.
Tomatensoep van verse tomaten is erg makkelijk te maken. Aan de plant gerijpte tomaten geven de smakelijkste soep. En van oranje tomaten krijg je een oranje soep.
Van grote olijfkomkommers (caigua's) is ook een uitstekende saus te maken. In ons geval met grote garnalen op couscous.
Een klassieker uit eigen tuin: spinazie met pestosaus. Op pasta. 't blijft 'skoftig lekker'.