Een taartje met asperges. Dit is een uiterst smakelijke combinatie van deze voorjaarsgroente met de notige rucola (raketsla) en dan ook hazelnoten.
Pasta met rucola (raket) en walnoten
Snel en smakelijk recept van pasta (penne) met veel rucola en walnoten. En een pepertje erdoorheen voor de pit.
Spinaziebroodjes
Non-vlees saucijzenbroodjes. Om een restant bladerdeeg te verwerken en met een berg Nieuw-Zeelandse spinazie is dit gerecht geboren. Uiterst smakelijk, al zeggen we het zelf.
Wilde en getemde groentenvoorgerecht
Ach, waarom geen voorgerecht van groen uit de moestuin èn groen dat in onze Eetbare Siertuin in het wild voorkomt? Een feestje van smaken.
Pistaches-rucola-pesto
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Walnoten-rucola-pesto
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.
Salade van rode rijst en quinoa
Bijzondere en lekkere salade van rode rijst, quinoa, pistachenoten, gedroogde abrikozen en rucola (ook wel: raket of raketsla)
Rucola met aardbei en rabarbervinaigrette
Gemaakt tijdens de Derde Dinsdag van Slow Food Rijnzoet. Lekker, maar neem meer rabarber in verhouding tot de aardbeien.
Penne con rucola e pomodori
Precies wat de naam zegt: penne (pasta) met rucola en tomaat. En wat basilicumblad erdoor en Parmezaanse kaas ervover. Eenvoudig, lekker, Italiaans.
Pasta met pesto van rucola en pijnboompitten
Basic food. Lekker.
Quiche van raket en prei
Een erg lekkere quiche met veel rucola. Goed om het overschot dat anders in bloei zal gaan, weg te werken.
Salade van raket met zeezout
Raket of raketsla is de Nederlandse naam voor het Italiaanse rucola. Simpele sla met goede olijfolie en wat grof zeezout.