Ciambotta Calabrese
Verrukkelijke Zuid-Italiaanse stoof van paprika, aubergine, aardappelen en tomaten die lauwwarm wordt gegeten.
Verrukkelijke Zuid-Italiaanse stoof van paprika, aubergine, aardappelen en tomaten die lauwwarm wordt gegeten.
Een ovenschotel met stokvis, paprika, aardappel en olijven, bestrooid met wat peterselie. Heel erg Portugees.
Risotto met wilde rijst in gepureerde paprika en met snijbiet of spinazie. Geen ui. Geen knoflook. Wel een scheutje slagroom. Zeer smakelijk.
Uiterst smakelijke Spaanse stoofpot met schapenvlees, paprika, sperziebonen en aubergine. Eet meer schaap!
Een perfecte hap of voorgerechtje. Ei gevuld met mengsel van ansjovis, kappertjes, peterselie, knoflook en wat mosterd.
Zeer smakelijke Spaanse salade van gegrillde paprika's met ei en ansjovis.
Een basissoepje.
Een lekkere Italiaanse pastasaus. Exact wat de naam zegt en goed voor spaghetti.
Een zachte saus van paprika en saffraan, heerlijk bij zeeduivel of andere stevige vis.
Rode, gele en groene paprika en ui in ringen met een dressing van sambal, olie en rode wijnazijn. En wat fèta. Een paaruur in de koelkast en dan smullen.
We hadden nogal wat groene puntpaprika's over uit de kas. De planten moesten worden gerooid omdat de kuipplanten naar binnen gingen.
Een vorm van ratatouille met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.