Aardperensoep met spruitjes
Een verrassend smakelijke aardperensoep met spruitjes en een aardappel. Snel gemaakt en verwarmend.
Een verrassend smakelijke aardperensoep met spruitjes en een aardappel. Snel gemaakt en verwarmend.
Een zeer smakelijke schotel van gebakken blokjes knolkervel, aardappel en champignons of shiitakes. En een paar aardperen.
Een wel heel bijzonder bij- of tussengerecht. De geroosterde aardperen karamelliseren en dat is bijzonder smakelijk bij de zalm, kappertjes en peterselie.
In de oven gebakken aardperen met dunne prei en dan een lekkere dressing, hazelnoten en wat kaas. Jummie!
Een verrekte lekkere ovenschotel met groene kool, aardperen en rundergehakt met een laagje Parmezaanse kaas.
Een winters gerecht van gestoofde aardperen – oftewel: topinamboer, dan wel topinambour – met bacon, tomaten en een glas rode wijn. (Erin, welteverstaan. Maar erbij is ook erg lekker.)
Aardpeerwafels zijn lekkere wafels van beslag met aardpeer. Het is een klusje van niets: beslag van meel, eieren en wat melk. Plus peper en zout en dan geraspte aardpeer. Bakken!
Eenvoudige doch zeer smakelijke risotto met blokjes aardpeer en Hollandse garnalen.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Gratin van aardappel, aardpeer en artisjokharten. Aardpeer is winter. Artisjok is zomer. Dus die artisjokharten komen uit pot of blik. Een en ander bestreken met roomboter en bestrooid met fijngehakte peterselie. Een zeer smakelijke schotel.
Een uitstekende lauwwarme salade van aardperen (topinamboer) met een dressing van notenolie en balsamicoazijn.
Aardperen-kastanjesaus is wat de naam zegt: een bijzonder smakelijke saus van aardperen en tamme kastanjes. Die gebruikten wij over de ravioli. Al met al een snel en makkelijk te maken gerecht. Als je alles in huis hebt, tenminste.