Topinamboer met gerookte zalm
Een wel heel bijzonder bij- of tussengerecht. De geroosterde aardperen karamelliseren en dat is bijzonder smakelijk bij de zalm, kappertjes en peterselie.
Een wel heel bijzonder bij- of tussengerecht. De geroosterde aardperen karamelliseren en dat is bijzonder smakelijk bij de zalm, kappertjes en peterselie.
In de oven gebakken aardperen met dunne prei en dan een lekkere dressing, hazelnoten en wat kaas. Jummie!
Een verrekte lekkere ovenschotel met groene kool, aardperen en rundergehakt met een laagje Parmezaanse kaas.
Een winters gerecht van gestoofde aardperen – oftewel: topinamboer, dan wel topinambour – met bacon, tomaten en een glas rode wijn. (Erin, welteverstaan. Maar erbij is ook erg lekker.)
Lekkere wafels van beslag en aardpeer. Het is een klusje van niets: beslag van meel, eieren en wat melk. Plus peper en zout en dan geraspte aardpeer er doorheen. Bakken en eten.
Eenvoudige doch zeer smakelijke risotto met blokjes aardpeer en Hollandse garnalen.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Gratin van aardappel, aardpeer en artisjokharten. Aardpeer is winter. Artisjok is zomer. Dus die artisjokharten komen uit pot of blik. Een en ander bestreken met roomboter en bestrooid met fijngehakte peterselie. Een zeer smakelijke schotel.
Een uitstekende lauwwarme salade van aardperen (topinamboer) met een dressing van notenolie en balsamicoazijn.
Een bijzonder smakelijke saus van aardperen en tamme kastanjes. Die gebruikten wij over de ravioli. Al met al een snel en makkelijk te maken gerecht. Als je alles in huis hebt, tenminste.
Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
Om je vingers bij af te likken. Slow Cooking. Italiaans. Kip in stukken met dunne plakjes aardperen, kappertjes, peterselie. En natuurlijk de witte wijn.