Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Mijn account
  • Contact
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • De basis
    • Groente & Fruit
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0

Schaap

Kruidige schapenlever uit de wok

4 december 2021

Stukken schapenlever door de kruiden halen, deze een half uur laten intrekken en dan braden in een tomaten-ui mengsel. Op zijn Indiaas en zeer smakelijk.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Schaap Plaats een reactie

Schapenlever kuzhambu

25 september 2021

Blokjes schapenlever op de wijze zoals op Sri Lanka of in Tamil Nadu, in een heerlijke massala saus met vooral veel kruiden.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Schaap, Vlees 1 reactie

Lever met zuurkool

2 mei 2021

Zuurkool met wat spekjes en blokken lever van varken of lam (of rund), Het is erg lekker en zonder aardappels, rijst of pasta.

Categorieën Groente, Orgaanvlees, Recepten, Schaap, Varken, Vlees, Zuurkool Plaats een reactie

Lamsnieren met artisjokharten

10 januari 2021

Betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk gerecht van nieren, ui, knoflook en gekookte en gesneden artisjokharten.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Kikkererwten met spinazie en schapengehakt

21 juli 2020

Geweldig lekkere schotel met schapengehakt, tomatensaus en veel spinazie of snijbiet en een paar handen vol kikkererwten.

Categorieën Kikkererwten, Recepten, Schaap, Snijbiet, Spinazie, Vlees Plaats een reactie

Schapengehakt-met-courgette-taart

14 juli 2020

Een hartige taart met een onderlaag van gehakt van schaaps- of lamsvlees met munt en rozemarijn en erover plakjes courgette.

Categorieën Courgette, Groente, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Lamsnieren in mosterdsaus

29 maart 202028 maart 2020

Nieren, lamsnieren, goed bereid zijn niet te versmaden. Dit eenvoudige recept is snel te maken en erg lekker.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Schapenlever met ui

10 februari 2019

Gebakken plakken schapenlever met een kruidige tomaten-uiensaus en een lepel zure room.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Lamslever met ui en spekjes

1 februari 20191 november 2018

Een robuust recept voor lams- of schapenlever. Met spekjes en rozemarijn of tijm. Smaakt uitstekend en lekker bij een pastinaakstamppot.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Snijbiet- of spinazieschotel met mozzarella en gehakt

1 februari 201916 juni 2018

Uitmuntende gelaagde schotel met onder en boven gehakt en in het midden een laag spinazie of snijbiet met mozzarella. Heerlijk.

Categorieën Recepten, Rund, Schaap, Snijbiet, Spinazie Plaats een reactie

Stoof van schaap, koolraap en gort

9 juli 201812 maart 2017

Uitstekende stoof met schapenvlees! Helemaal winters of einde-winter. Met koolraap, prei, winterwortel, knoflook en bleekselderij. En gort. Vlees van schapen is niet vies, sterker nog, dat van schoonebeekers of zwartbles schapen is zachter van smaak dan mening lamsvlees.

Categorieën Groente, Koolraap, Recepten, Schaap, Vlees, Wortel Plaats een reactie

Curry met lamstestikels (Kapura Bakra Masala)

9 juli 201813 januari 2017

Smaakvolle Indiase curry met de ballen van lammeren. Er is helemaal niets mis met het eten van testikels, alleen wij zijn het hier, in de Lage Landen niet gewend. De gasten van het inmiddels gesloten restaurant De Gulle Waard weten wel beter.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie
Oudere berichten
Pagina1 Pagina2 Pagina3 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (63)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (44)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (6)
  • Asperge (15)
  • Aubergine (25)
  • Augurk (4)
  • Avocado (4)
  • Biet (33)
  • Blaassilene (2)
  • Bleekselderij (4)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (44)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (13)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (21)
  • Cichorei (2)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (73)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (3)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (5)
  • Haverwortel (1)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (10)
  • Kikkererwten (22)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolraap (1)
  • Knolselderij (22)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (21)
  • Koolraap (15)
  • Koolrabi (24)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (22)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (6)
  • Mierikswortel (3)
  • Noten (59)
  • Oca (1)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (11)
  • Paddestoelen (57)
  • Paprika (12)
  • Pastinaak (35)
  • Peterselie (15)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (43)
  • Postelein (2)
  • Prei (35)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (17)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (2)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (6)
  • Schorseneren (17)
  • Sla (17)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (52)
  • Snijbonen (5)
  • Snijmoes / Scheerkohl (2)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (54)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (11)
  • Stengelsla (9)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (55)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (15)
  • Witlof (12)
  • Witte kool (3)
  • Wortel (43)
  • Yacon (14)
  • Zapallo (2)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel (13)
  • Zuring (6)
  • Zuurkool (18)
  • vis

    alle vissoorten
  • Forel (2)
  • Garnalen (7)
  • Harder (3)
  • Haring (2)
  • Inktvis (2)
  • Kabeljauw/koolvis (7)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (2)
  • Makreel (11)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (1)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (16)
  • Schelvis (4)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (4)
  • Witvis (8)
  • Zalm (3)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (1)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • Gevogelte (10)
  • Orgaanvlees (28)
  • Rund (24)
  • Schaap (31)
  • Varken (52)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (7)
  • Fruit (18)
  • IJs (8)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (17)
  • Taart en gebak (54)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (33)
  • Deegwaren (17)
  • Dranken (8)
  • Opgepot (31)
  • Sauzen & dressings (33)
  • Soep (81)
  • Tips (17)
  • Vegetarisch (229)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groente & fruit

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (44)
  • Klimplanten (7)
  • Kruiden (13)
  • Moestuin (14)
  • Verfplanten (2)
  • Voedselbos (65)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (8)
  • Bladgroenten (17)
  • Kolen (6)
  • Kruiden (9)
  • Peulgroenten (8)
  • Tomaten (13)
  • Vruchtgewassen (11)
  • Wortelgroenten (5)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (1)
  • Activiteiten (12)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (6)
  • Unieke boeken (12)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Mijn account
    • Contact
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2023 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven

    • Tuinen
      • De basis
      • Groente & Fruit
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
    • Webshop
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bladgroenten
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken
    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden.AccepterenPrivacybeleid