Kruidige schapenlever uit de wok
Stukken schapenlever door de kruiden halen, deze een half uur laten intrekken en dan braden in een tomaten-ui mengsel. Op zijn Indiaas en zeer smakelijk.
Stukken schapenlever door de kruiden halen, deze een half uur laten intrekken en dan braden in een tomaten-ui mengsel. Op zijn Indiaas en zeer smakelijk.
Blokjes schapenlever op de wijze zoals op Sri Lanka of in Tamil Nadu, in een heerlijke massala saus met vooral veel kruiden.
Zuurkool met wat spekjes en blokken lever van varken of lam (of rund), Het is erg lekker en zonder aardappels, rijst of pasta.
Betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk gerecht van nieren, ui, knoflook en gekookte en gesneden artisjokharten.
Geweldig lekkere schotel met schapengehakt, tomatensaus en veel spinazie of snijbiet en een paar handen vol kikkererwten.
Een hartige taart met een onderlaag van gehakt van schaaps- of lamsvlees met munt en rozemarijn en erover plakjes courgette.
Nieren, lamsnieren, goed bereid zijn niet te versmaden. Dit eenvoudige recept is snel te maken en erg lekker.
Gebakken plakken schapenlever met een kruidige tomaten-uiensaus en een lepel zure room.
Een robuust recept voor lams- of schapenlever. Met spekjes en rozemarijn of tijm. Smaakt uitstekend en lekker bij een pastinaakstamppot.
Uitmuntende gelaagde schotel met onder en boven gehakt en in het midden een laag spinazie of snijbiet met mozzarella. Heerlijk.
Uitstekende stoof met schapenvlees! Helemaal winters of einde-winter. Met koolraap, prei, winterwortel, knoflook en bleekselderij. En gort. Vlees van schapen is niet vies, sterker nog, dat van schoonebeekers of zwartbles schapen is zachter van smaak dan mening lamsvlees.
Smaakvolle Indiase curry met de ballen van lammeren. Er is helemaal niets mis met het eten van testikels, alleen wij zijn het hier, in de Lage Landen niet gewend. De gasten van het inmiddels gesloten restaurant De Gulle Waard weten wel beter.