Cavolo nero-quiche
Heerlijke quiche of torta van een fikse bos palmkool, een aardappeltje, wat spek en kaas.
Heerlijke quiche of torta van een fikse bos palmkool, een aardappeltje, wat spek en kaas.
Gegrilde parten pompoen gemengd met een gekruide pilav met palmkool. Niet te versmaden!
Het is wat de titel zegt, een aardappelpuree, daarop palmkool en daarop een mooie plak lever gegaard in wat balsamico en een klein scheutje room.
Een goddelijk en bovendien nog redelijk snel te maken pastagerecht dat schittert door zijn eenvoud. Palmkool, knof, olijfolie, pasta en wat kaas erover.
Eenvoudig, eigenlijk een gedecomponeerde stamppot boerenkool, op zijn Italiaans. Het stampen ontbrak er aan. Snel gemaakt en lekker.
Een uitmuntende risotto met dun gesneden palmkool, gesmoord in witte wijn en afgemaakt met ietwat harde geitenkaas.
Een zeer eenvoudig en smaakvol gerecht van brede lintpasta, palmkool (cavolo nero) en ‘nduja – en een aardappeltje. Heerlijk.
Een bijzonder smakelijke taart met een fikse hoeveelheid palmkool en wat kikkererwten. Het deeg is ook met kikkererwtenmeel gemaakt. Licht gekruid. Jummie.
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Goddelijk ovenschoteltje met orzo (kleine pasta) en palmkool (cavolo nero) of boerenkool en kaas. Betrekkelijk simpel te maken en ziet er ook nog mooi uit. Goed voor een koude winterdag.
Bijzonder taartje van aardappel, palmkool (cavolo nero) en taleggio, een zachte Italiaanse kaas. Een subtiele combinatie.
Boerenkool of palmkool heel anders. Fijngesneden kool met quinoa en wat kruiden kneden tot een burger. En dan bakken natuurlijk. Heerlijk.