Groene kool-gehakt lo mein
Verrukkelijke Chinese roerbakschotel met savooienkool, rundergehakt, een wortel, wat gember en natuurlijk ui en knof. Half uurtje werk.
Verrukkelijke Chinese roerbakschotel met savooienkool, rundergehakt, een wortel, wat gember en natuurlijk ui en knof. Half uurtje werk.
Uitmuntende gelaagde schotel met onder en boven gehakt en in het midden een laag spinazie of snijbiet met mozzarella. Heerlijk.
Snel te maken: spitskool, gehakt en rijst. Plus wat kruiden. Was al het snelle eten maar zo lekker.
Beef pudding, een klassieke Engelse vleespastei, naar recept uit Pride and Pudding, het boek van Regula Ysewijn.
Zeer smakelijk van origine Grieks gerecht met (schapen-)gehakt en aubergine. Een uurtje of twee bereidingstijd, dat dan weer wel. Maar dan heb je ook wat.
Er gaat niets boven zelfgemaakte ossenstaartsoep. Dit is een smakelijke versie naar het recept van oerkok Grijzebeer. Kan boven open vuur worden gemaakt, maar ook op het fornuis.
De meest authentieke vorm van de Nederlandse (!) hutspot komt uit een Spaans kookboek. Uspot. Een heel mooi en volsmakend gerecht.
De grotere olijfkomkommers noemen we achocha. Het Zuid-Amerikaanse woord voor de grotere vruchten, die nog weinig met een olijf gemeen hebben. Dit is een puik recept. Vooralsnog alleen voor de moestuiniers, want de vruchten zijn niet in de handel te krijgen.
Als u niet gek op lever bent, maar het moet nu eenmaal bereid worden, dan is dit een goed en smakelijk recept.
Uitzonderlijk smakelijk gerecht van kalfsschenkels, gestoofd in wijn, rum met vanille, rozijnen. En vooral: met mooie chocolade.Verrassend en niet eens heel moeilijk te maken.
Kalfslever in dunne plakken gebakken met gesmoorde uiringen, verse koriander of peterselie en een scheut goede sherryazijn.
Zwezerik wordt door velen als delicatesse beschouwd; even zo vele mensen vinden het 10 x niks. Onbekend maakt onbemind?