Mei in de moestuin 2023

Het weer is elk jaar weer anders. Was het in 2022 in maart en april aangenaam warm en de IJsheiligen ver weg, dit jaar is het, misschien op 30 april na, een nogal kil voorjaar. De natuur komt maar langzaam op gang.

April 2023 in de moestuin

Het is de afgelopen jaren niet anders: 2020, 21, 22 en 2023 is begint april bijna winters. En wat is er veel water gevallen. Desalniettemin zaaien we volgens schema, door kou en nattigheid iets minder strak.

Maart in de moestuin 2023

De dagen zijn nu merkbaar aan het lengen, februari perst er nog een staartje winter uit met wat lichte nachtvorst die tot in maart duurt en de vogels kwetteren dat het een lieve lust is. En wij gaan weer de tuin in.

Argh! Een kat in de tuin!

We ergeren ons er allemaal aan. Heb je net fraaie compost opgebracht, gezaaid, water gegeven en de volgende dag zie je dat precies daar een kat zijn behoefte heeft gedaan. Kraut & Rüben geeft een paar tips.

Januari in de moestuin van 2023

De winter van 2021 op 22 was een en al kwakkel. Geen echte vorst. Die hebben we nu al in december gehad. Of dit een voorbode is van meer vorst? Wie zal het zeggen. Januari is nog een rustige maand voor de moestuinier.

Het wordt pruimentijd

De pruimentijd is spreekwoordelijk nooit, of ooit, maar geen idee wanneer. Twee bomen in het boomgaardje achter ons huis stonden inderdaad al een poos op de nominatie om vervangen te worden. Maar nu is het dan toch echt zo ver. We verwelkomen twee nieuwe leden van de Prunus-familie: een pruim en een mirabel. Het wordt pruimentijd.