Koolrabi-komkommer-wortelsalade
Een frisse salade met lekker wat groenten uit eigen tuin: koolrabi, wortel en komkommer. Met wat rozijnen en aangemaakt met wat yoghurt en mayonaise en een snuf kaneel
Een frisse salade met lekker wat groenten uit eigen tuin: koolrabi, wortel en komkommer. Met wat rozijnen en aangemaakt met wat yoghurt en mayonaise en een snuf kaneel
Een beetje Aziatisch aandoend gerecht met Italiaanse benadering. Een koolrabi-wortel-shiitake roerbaksel, afgemaakt met mozzarella, pijnboompitten en basilicum. Op pasta.
Heerlijke stoof van varkensnek (procureur) in bier en met abrikozen en wortel.
Een doodsimpel en verrassend smakend visgerecht op een bedje van koolrabi en wortel. Met wat dille. Kan met kabejauw of andere vis.
Verrassend smakelijke quiche die misschien koud de volgende dag nog lekkerrrrrrrderrrr is. De gerookte makreel geeft de extra pep.
Erg lekker op warme dagen. (Winter-)wortels, munt, Turkse of Griekse yoghurt en de zaden van een granaatappel.
Een Spaanse wortelsalade met komijn. knoflook en oregano. Erg lekker, zeker als het een dag van tevoren is gemaakt en uit de koelkast komt.
Een wortelsoufflé voor alle koks. Want deze hoeft niet omhoog te komen. Kan niet mislukken, makkelijk te maken en smaakt uitstekend
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Hummus hoeft niet alleen maar van kikkererwten te zijn. Deze is van (winter)wortels. Een heerlijke hummus met dezelfde kruiden als de “echte”.
Uitstekende stoof met schapenvlees! Helemaal winters of einde-winter. Met koolraap, prei, winterwortel, knoflook en bleekselderij. En gort. Vlees van schapen is niet vies, sterker nog, dat van schoonebeekers of zwartbles schapen is zachter van smaak dan mening lamsvlees.
Puik, in principe Noord-Afrikaans, gerecht, maar nu eens met yacon in plaats van aardappel. Met wortel en spinazie. En vis. Maar kan ook vegetarisch blijven.