Wortelsalade met yoghurt
Erg lekker op warme dagen. (Winter-)wortels, munt, Turkse of Griekse yoghurt en de zaden van een granaatappel.
Erg lekker op warme dagen. (Winter-)wortels, munt, Turkse of Griekse yoghurt en de zaden van een granaatappel.
Een Spaanse wortelsalade met komijn. knoflook en oregano. Erg lekker, zeker als het een dag van tevoren is gemaakt en uit de koelkast komt.
Worteltjessoufflé voor alle koks. Want deze hoeft niet omhoog te komen. Kan niet mislukken, makkelijk te maken en smaakt uitstekend.
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Hummus hoeft niet alleen maar van kikkererwten te zijn. Deze is van (winter)wortels. Een heerlijke hummus met dezelfde kruiden als de “echte”.
Uitstekende stoof met schapenvlees! Helemaal winters of einde-winter. Met koolraap, prei, winterwortel, knoflook en bleekselderij. En gort. Vlees van schapen is niet vies, sterker nog, dat van schoonebeekers of zwartbles schapen is zachter van smaak dan mening lamsvlees.
Puik, in principe Noord-Afrikaans, gerecht, maar nu eens met yacon in plaats van aardappel. Met wortel en spinazie. En vis. Maar kan ook vegetarisch blijven.
Makkelijke en zeer smakelijke ovenschotel onder een dekentje van béchamel. Met courgette, wortels en prei. Plus natuurlijk knoflook, ui, salie.