Kabeljauw op wortelen en koolrabi
Een doodsimpel en verrassend smakend visgerecht op een bedje van koolrabi en wortel. Met wat dille. Kan met kabejauw of andere vis.
Een doodsimpel en verrassend smakend visgerecht op een bedje van koolrabi en wortel. Met wat dille. Kan met kabejauw of andere vis.
Verrassend smakelijke quiche die misschien koud de volgende dag nog lekkerrrrrrrderrrr is. De gerookte makreel geeft de extra pep.
Erg lekker op warme dagen. (Winter-)wortels, munt, Turkse of Griekse yoghurt en de zaden van een granaatappel.
Een Spaanse wortelsalade met komijn. knoflook en oregano. Erg lekker, zeker als het een dag van tevoren is gemaakt en uit de koelkast komt.
Worteltjessoufflé voor alle koks. Want deze hoeft niet omhoog te komen. Kan niet mislukken, makkelijk te maken en smaakt uitstekend.
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Hummus hoeft niet alleen maar van kikkererwten te zijn. Deze is van (winter)wortels. Een heerlijke hummus met dezelfde kruiden als de “echte”.
Uitstekende stoof met schapenvlees! Helemaal winters of einde-winter. Met koolraap, prei, winterwortel, knoflook en bleekselderij. En gort. Vlees van schapen is niet vies, sterker nog, dat van schoonebeekers of zwartbles schapen is zachter van smaak dan mening lamsvlees.
Puik, in principe Noord-Afrikaans, gerecht, maar nu eens met yacon in plaats van aardappel. Met wortel en spinazie. En vis. Maar kan ook vegetarisch blijven.
Makkelijke en zeer smakelijke ovenschotel onder een dekentje van béchamel. Met courgette, wortels en prei. Plus natuurlijk knoflook, ui, salie.
Worteltjes in de balsamicostroopje. Een simpel en erg lekker en erg lekker bijgerecht. Met een beetje knoflook.
Een puike winterse stoof van raapjes, pastinaak, wortel, aardappel en, zo kort na de slachtmaand, braadworst.