Palmkool met aardappelen en worst
Eenvoudig, eigenlijk een gedecomponeerde stamppot boerenkool, op zijn Italiaans. Het stampen ontbrak er aan. Snel gemaakt en lekker.
Eenvoudig, eigenlijk een gedecomponeerde stamppot boerenkool, op zijn Italiaans. Het stampen ontbrak er aan. Snel gemaakt en lekker.
Een stevige, Italiaanse stoofpot met varkensgehakt, sappige tomaten en bonen naar keuze. Gezond en lekker.
Een bijzonder smakelijke vegetarische curry met de nodige kruiderij. Wat er nu typisch Pakistaans aan is, is onduidelijk.
Klassiek gerecht uit Hamburg, maar misschien ook andere streken en landen. Laagjes ui, aardappel en schelvis onder een dikke mosterddeken uit de braadpan.
Eenvoudig maar o zo simpel: aardappelwiggen met eryngii paddenstoelen, wat knoflook en lenteui en anchovisfilet en hoppa! Eet smakelijk!
Nduja is een zeer zachte chorizo uit Calabrië, het zuiden van Italie. Hiervan een saus met blokjes aardappel en grote, korte pasta en wat smeltende blokjes provelone. Niet te versmaden.
Verrukkelijke Zuid-Italiaanse stoof van paprika, aubergine, aardappelen en tomaten die lauwwarm wordt gegeten.
Een ovenschotel met stokvis, paprika, aardappel en olijven, bestrooid met wat peterselie. Heel erg Portugees.
Uitermate smakelijke frittata van plakjes pompoen, aardappel en verse salie. Mooie en makkelijk te maken lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Reibekuchen zijn aardappelkoekjes. Heel fijn geraspte aardappel en ui, met wat ei en bloem tot een beslag maken en dan bakken als drie-in-de-pan. Heerlijk met appelmoes of kruidenkwark.