Italiaanse stoof met varkensgehakt, bonen en tomaat
Een stevige, Italiaanse stoofpot met varkensgehakt, sappige tomaten en bonen naar keuze. Gezond en lekker.
Een stevige, Italiaanse stoofpot met varkensgehakt, sappige tomaten en bonen naar keuze. Gezond en lekker.
In het Italiaans klinkt het nog lekkerder, een uiterst smakelijk groentegerecht van gesmoorde venkel, verse kievitsbonen, wat ui, knoflook en salie. En tomaat!
Traditioneel Italiaanse saus van borlottibonen (of kievitsbonen) met o.a. pancetta en salie. Ontzettend lekker over de pasta, al zeggen we het zelf.
Een stevige Spaanse boerensoep met Nederlandse kievitsbonen (of Italiaanse fagioli borlotti), boudin noir en chorizo. Zeer smakelijk
Betrekkelijk eenvoudig te maken gerecht met (verse) kievitsbonen – nee: fagioli borlotti klinkt veel smakelijker. En met wat salie is het helemaal niet te versmaden.
Verrassend smakelijke omelet met zwarte pronkbonen, ui, knoflook, gerookt paprikapoeder en wat peper. Heerlijk met een salsa.
Verdraaid lekkere ovenschotel van bonen met zuurkool. Blokjes yacon voor het frisse erdoorheen.
Zwarte pronkbonen gestoofd met rum en kruiden en blokjes ananas op een bedje van zoete aardappel. Mooi, gezond en vegetarisch.
30 juli 2019Vorige week weer deze geweldige bessen geoogst. De vogels weten wanneer ze rijp zijn, dus in de Eetbare … Lees meer
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Eens wat anders met rabarber. Een chili met of sin carne y con ruibarbo. Oftewel stukjes rabarber in een bonengerecht. Het smaakt uitstekend. Deze houden we er in.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.