Eisbein pekelen

In Nederland ongebruikelijk, maar een van de lekkerste dingen van het varken is een stuk poot. In Duitsland weten ze dat wel: Eisbein of Haxe heet het daar. Maar het moet wel worden gepekeld.

Onze vaste waarden

Er is in elke keuken een aantal vaste waarden. Zoals verse peper uit de molen, geen krulpeterselie, maar platte peterselie. Of knoflook minstens een kwartier van te voren hakken of persen. Van die dingen die je altijd doet of gebruikt.

Ui snipperen

Velen van ons snijden kop en kont van een ui en beginnen dan te snijden of hakken. Dat wordt tranen plengen. Zo is een ui zonder veel tranen het makkelijkst klein te krijgen.

De ideale aspergebereiding

Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale bereidingswijze van asperges te onderzoeken. Gisteravond aten we bij Eetcafé Look geweldige, heerlijke asperges. Hoe doe je dat, Jeroen? De elfde manier.