Witte bonen met zuurkool
Verdraaid lekkere ovenschotel van bonen met zuurkool. Blokjes yacon voor het frisse erdoorheen.
Verdraaid lekkere ovenschotel van bonen met zuurkool. Blokjes yacon voor het frisse erdoorheen.
Bricks zijn iets Arabisch of Noord-Afrikaans. Dit zijn verrukkelijke Nederlandse bricks, gevuld met zuurkool en pastinaak. Winter-bricks.
Geen zuurkoolstamp, maar in reuzel gebakken koeken van zuurkool met aardappel en spekjes. Hetzelfde, maar dan heel anders opgediend. Leuk en lekker.
Op de huid gebakken kabeljauwfilet op zacht gesmoorde, kruidige zuurkool waaromheen druiven zijn gedrapeerd. Een goddelijk gerecht.
Een puike schotel van zuurkool, spek en bonen en nog wat kleinigheden die de smaak bepalen.
Snel en eenvoudig: zuurkool met wat dadels en walnoten. En evt. wat kipfilet of seitan. Ongebruikelijk maar smakelijk. Dankzij het boek Smaakvrienden.
Soep van zuurkool als voorafje of amuse. Met groentenbouillon en witte wijn. Verrassend en erg lekker.
Zelf zuurkool maken? Wie doet dat nog? En het is eigenlijk zo eenvoudig. Het hoeft niet eens met een vat, kan ook in een kunststof ton. Maar ja, als je een pakje zuurkool voor een euro in de winkel koopt, waarom zou je zelf al die moeite doen? Welnu: je weet wat erin gaat, je kan je eigen smaak maken en het is op den duur ietsje goedkoper.