Eisbein met zuurkool
Bijzonder smakelijk en ook wel typisch Duits gerecht van Eisbein of Haxe – het bovenstuk van de varkenspoot – met zuurkool
Bijzonder smakelijk en ook wel typisch Duits gerecht van Eisbein of Haxe – het bovenstuk van de varkenspoot – met zuurkool
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Zuurkool met wat spekjes en blokken lever van varken of lam (of rund), Het is erg lekker en zonder aardappels, rijst of pasta.
Verdraaid lekkere ovenschotel van bonen met zuurkool. Blokjes yacon voor het frisse erdoorheen.
Bricks zijn iets Arabisch of Noord-Afrikaans. Dit zijn verrukkelijke Nederlandse bricks, gevuld met zuurkool en pastinaak. Winter-bricks.
Geen zuurkoolstamp, maar in reuzel gebakken koeken van zuurkool met aardappel en spekjes. Hetzelfde, maar dan heel anders opgediend. Leuk en lekker.
Op de huid gebakken kabeljauwfilet op zacht gesmoorde, kruidige zuurkool waaromheen druiven zijn gedrapeerd. Een goddelijk gerecht.
Een puike schotel van zuurkool, spek en bonen en nog wat kleinigheden, zoals tijm en wat ui, die de smaak afronden.
Snel en eenvoudig: zuurkool met wat dadels en walnoten. En evt. wat kipfilet of seitan. Ongebruikelijk maar smakelijk. Dankzij het boek Smaakvrienden.
Soep van zuurkool als voorafje of amuse. Met groentenbouillon en witte wijn. Verrassend en erg lekker.
Zelf zuurkool maken? Wie doet dat nog? En het is eigenlijk zo eenvoudig. Het hoeft niet eens met een vat, kan ook in een kunststof ton. Maar ja, als je een pakje zuurkool voor een euro in de winkel koopt, waarom zou je zelf al die moeite doen? Welnu: je weet wat erin gaat, je kan je eigen smaak maken en het is op den duur ietsje goedkoper.
Ik heb de zuurkoolpot uit de kelder gehaald en het is uitstekend. Een goede extra invulling voor deze periode van groenteschaarste.