Tsjechische cake voor Pasen en daarna
Velikonoční betekent Pasen. Nádivka moet op iets als taart of cake duiden. Het is een cake van oud brood, ei, (wilde) groenten en kruiden en vlees of paddenstoelen. Mag ook op andere dagen worden gegeten.
Velikonoční betekent Pasen. Nádivka moet op iets als taart of cake duiden. Het is een cake van oud brood, ei, (wilde) groenten en kruiden en vlees of paddenstoelen. Mag ook op andere dagen worden gegeten.
Uitstekende vegetarische quiche met wortel, spinazie (of ander bladgroen) en harissa. Beetje pittig, maar o zo lekker.
Wafels zijn altijd leuk. En in plaats van zoet, hartig. Nu met (wilde) groenten en kaas. Lekkerrrrr!
Vegetarisch gerecht met brandnetelknoedels van o,a.oud brood en daarbij shiitakes. Gezond en lekker!
Zeer smakelijk en ook nog eens heel gezond gerecht met brandnetelblad en de bloemblaadjes van de gele paardenbloembloemen. Okay, met wat kurkuma om de rijst mooi geel te maken. Ook gezond.
Hortapita zegt het al: horta is van groen(ten) en pita is van brood. Een verrukkelijke groententaart in Griekse stijl met wilde groenten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, brandneteltoppen, misschien brave hendrik, wat look-zonder-look. Noem maar op.
Laat het groentenschap van de supermarkt links liggen. Een verdraaid lekkere risotto van wilde groenten, zoals bijvoorbeeld zevenblad, brandneteltoppen, daslook, paardenbloem, pimpernel, chicorei. Heerlijk. Aanrader. Maken!
Een uitstekende ‘salsa verde’ van wilde groenten en kruiden. Zoals brandneteltoppen, zuring, paardenbloemblad en nog vier meer.
Heerlijke gratin van jong brandnetelblad, daslook en wat prei op een laag aardappel en met geraspte kaas.
Eet je uitzicht. Wilde Woensdag. Eet wat de natuur je geeft: een heerlijk taartje met zevenblad, brandneteltopjes en een kloeke bos daslook.
Een mix van "onkruid" bereid als spininazie met tortellini. Erg gezond en vrij te plukken uit de tuin of de wilde natuur.
Simpele en smakelijke soep met kikkererwten, zevenblad, brandnetel, lavas en Roomse kervel.