Pasta met kikkererwten, ‘nduja en burrata
Een heerlijk pittige, Zuid-Italiaanse pastaschotel verrijkt met courgette en frisse blokjes burrata of mozzarella.
Een heerlijk pittige, Zuid-Italiaanse pastaschotel verrijkt met courgette en frisse blokjes burrata of mozzarella.
Een heerlijk frisse zomerse soep waar je meteen flink wat courgette en basilicum in kan verwerken. Koud serveren!
Een bijzonder smakelijke pasta met geroosterde blokjes courgette die bijna verdrinkt in een lobbige saus met mozzarella. Lekker na een dag vol arbeid.
Stevig gegrilde duimdikke stukken courgettes in een saus van ‘nduja en witte wijn. Met een zweem citroensap erover. Goddelijk zomers gerecht.
Verrukkelijk zomers courgettegerecht met pittige ‘nduja en tagliatelle is of spaghetti. Wat verse basilicum en (ingelegde) citroen
Een goddelijk gerecht met de juiste ingrediënten simpel te maken en o zo smaakvol. En al helemaal voor de moestuinier met tomaten en courgettes.
Lever en courgette zijn een niet voor de hand liggende combinatie. Dit is echter een mooi en niet te ingewikkeld gerecht dat wij met schapenlever maakten.
Betrekkelijk snel te maken en vrij unieke smaakcombinatie van courgette, shiitake, feta en basilicum. Heerlijk
Gort was vroeger de basis voor menig maal. Nu is het rijst of aardappel of pasta. Maar combineer gort eens met aubergine en courgette, wat citroen, munt en kruiden erdoor en het lijkt een heuze Noord-Afrikaanse schotel.
Volkoren noedels en geplette, in dunne reepjes gesneden rauwe courgette in een dressing van tahini en sechuan peper (en veel knoflook)
Een hartige taart met een onderlaag van gehakt van schaaps- of lamsvlees met munt en rozemarijn en erover plakjes courgette.
Dit is een gerecht dat veel beter smaakt dan het ruikt. Bottarga is geperst en gedroogd kuit, van harder en mindere kwaliteit van tonijn. Het wordt wel in Nederland geproduceerd, maar het is echt Italiaans. Een snel en makkelijk recept, als je bottarga hebt.