In De Groene Keuken (en serre)

Bij MergenMetz hebben we niet alleen interessante tuinen, we hebben ook een professionele keuken met ruime serre en grote tafel. En dat biedt fraaie mogelijkheden, in een unieke, besloten omgeving. Gerhard Bathoren zwaait de pollepel in de keuken.

Hieronder vertellen we je van de vele mogelijkheden. Als je denkt: “Top, dat lijkt me wat!” Neem contact met ons op en dan kijken we wat mogelijk is. Klik hier.

Kopje koffie met iets?

We zijn tussen april en (eind) september op veel zaterdagen open. Dan kan je de tuinen bekijken. En je bent welkom om even te gaan zitten met een kopje koffie of thee en te bladeren in een boek of ongedwongen voor je uit te staren.

Rondleiding door de tuin

Maar ook voor een besloten rondleiding op maat door de tuinen, inclusief koffie en thee en iets lekkers, kun je bij ons terecht op een ochtend of middag naar keuze. Het standaardtarief voor zo’n uitgebreide rondleiding, voor groepen zo ongeveer tussen de 8 en de 25 personen, is € 15,– per persoon. De duur is circa 2:30 uur. Iets meer hierover vind je bij route en openingstijden.

Vergaderlocatie

We hebben een grote tafel voor twaalf personen, zelf gemaakt van één boom, de mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) die ooit bij kasteel Nijenrode stond. Er is wifi er is een beamer en de mogelijkheid tot presenteren. Wij verzorgen daarbij koffie en thee.
Lunch en dergelijke bereiden we graag, uiteraard in onderling overleg.

Ons standaardtarief is bedraagt € 250,– per dagdeel (excl. BTW, een dagdeel is dan drie tot drie-en-een-half uur).

Presentaties

Als we de serre ombouwen kunnen er rond de dertig personen zitten. Dus voor een Algemene Ledenvergadering van een niet te grote vereniging is dat zeer geschikt. Of voor een lezing of boekpresentatie. En natuurlijk kunnen we voor hapjes en drankjes zorgen.

Van Stam tot Zwam

Workshops

Met enige regelmaat organiseren we workshops. Kijk in onze webshop bij Activiteiten. Doe-workshops, zoals stoffen bedrukken met natuurlijke materialen of zelf stammen maken om shiitakes of oesterzwammen te telen. Maar ook kookworkshops en workshops op maat. Als je bijvoorbeeld met een groep bekenden Mexicaans worst wil leren maken. Of kimchi, of Mexicaans…. ach er kan veel. Beheersen we de kunst niet zelf, dan zorgen we voor een iemand die dat wel kan.

Chef Gerhard bezig met Paddenstoelendiner

Diners

Met de familie, met de afdeling, met een bestuur, zeg het maar. De tafel is voor twaalf, we kunnen er veertien van maken, maar dat is het wel. Of het moet buiten kunnen. Af en toe organiseren we een (thematisch) open inschrijving diner. In het verleden hebben we bijvoorbeeld het Grand Diner du Kwee samen met Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti georganiseerd, recent het Groot Paddenstoelendiner met Pip Gilmore van Groene Takken. En zo kunnen we ook diners op maat verzorgen. Neem gerust contact op.

Catering

Vegetarisch of niet-vegetarisch. We koken in onze keuken of bij jou op locatie. Voor feestjes of partijen maken we bijzondere gerechten en hapjes. Maar net zo goed maken we een pot boerenkoolstamppot voor de Kerstlunch van de houtzagerij. Je vraagt en wij zeggen of we het kunnen.

Oerkoken

Er is bijna niets leukers dan dat. Oerkoken was de naam die wijlen Grijzebeer (Willem ter Steeg) gaf aan buiten koken (of: outdoor cooking in modern Nederlands). Met potten boven open vuur. Samen een maaltijd voorbereiden en dan met bord op schoot rond het vuur eten. In de winter, in de zomer, het maakt niet uit. Dit soort activiteiten zijn bij uitstek ook geschikt voor grotere groepen. Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden!

Wandeling?

Maartje leidt graag rond door onze eigen tuin, maar daarnaast is ze ook Gastvrouw van het Landschap. Dat kan ze goed. Ons erf ligt – poortje door – tegen het unieke natuurgebied Wolfhezer Heide & Bossen, met onder andere de bekende Wodanseiken. En veel meer – niet alleen natuur, maar ook veel (pre)historie. Zo kunnen we combinaties maken van bijvoorbeeld een wandeling tijdens de pauze van een vergadering, of wandelen en daarna (buiten) koken. Het is maar een idee.

Grote groepen

We kunnen – buiten – grotere groepen aan. En dat doen we ook met enige regelmaat. Maar dan speelt het (voorspelde) weer wel een rol(letje). Tarpen en tenten helpen.

Onze ingrediënten

Wij zijn actief lid van Slow Food en aangesloten bij de Professionals Community. Dat betekent dat we uitsluitend werken met goede ingrediënten – good, clean, fair, zoals Slow Food het noemt. Soms komt het uit eigen tuin, soms moeten we inkopen. Te allen tijde moet de herkomst okay zijn, liefst uit de buurt en als het mogelijk is, kiezen we voor biologisch.