Walnoot roomsaus
De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die … Lees meer
De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die … Lees meer
Een smakelijke dikke saus gebaseerd op de salsa verde uit de Italiaanse keuken. Een verrukkelijk bijgerecht in combinatie met salades, gegrilde groenten, BBQ-gerechten, door pasta, op crostini (geroosterd brood).
Een plantaardige mayonaise gebaseerd op aquafaba (kookvocht van bonen of erwten) en walnootolie. Simpel te maken en ontzettend lekker.
Een witte plantaardige drank van walnoten, die je voor allerlei toepassingen kunt gebruiken waarvoor je anders koemelk zou gebruiken.
Een bizar en heerlijke risotto met een zachte romige textuur, zonder gebruik van kaas, boter of room. Met een Oosterse touch door miso en tahin.
Bijzonder smakelijk gerecht met om het even welke spinazie, de walnoten en funghi poricini (klinkt veel lekkerder) en een saus met drie kazen.
In de oven gebakken aardperen met dunne prei en dan een lekkere dressing, hazelnoten en wat kaas. Jummie!
Dit is zzzzmikkellen en zzzmullen. Het bittertje van de roodlof, het perenzoet en de krak van de walnoten.
Verrukkelijke zomersalade met peterselie in de hoofdrol. Met geroosterde walnoten, wat feta en citroen
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Een taartje met asperges. Dit is een uiterst smakelijke combinatie van deze voorjaarsgroente met de notige rucola (raketsla) en dan ook hazelnoten.
Een Hongaarse taart van een Zwisterse chef. In laagjes. Met abrikozenjam, gemalen walnoten en eroverheen een laag puike chocolade. Heerlijk! En dagenlang houdbaar.