Cornus kousa ‘Saudade’ (Japanse kornoelje)

 49,50

Op voorraad

Beschrijving

Cornus kousa

‘Saudade’ is een bijzondere Cornus kousa (ook wel bekend als Japanse kornoelje), waarover wat discussie is ontstaan, of het nu werkelijk een cultivar is van Cornus kousa of een hybride van Cornus kousa met Cornus nuttallii. Maar voor wie de botanische discussie niet zo interessant vindt: deze heester bloeit met zeer grote witte ‘bloemen’ (eigenlijk zijn het witte schutbladeren, meestal 5 maar soms meer), groter en eerder in het jaar dan andere cultivars van Cornus kousa. Het is een open, stevig groeiende heester en hij krijgt prachtige herfstkleuren. De rode vruchtjes zijn eetbaar, maar je moet ze lang laten hangen voor ze echt lekker zoet zijn. Vogels zijn er ook gek op.

En een mooie naam: Saudade is een Portugees woord dat de aanwezigheid van afwezigheid beschrijft. Die emotie van verlangen, gemis, liefde, afstand… Als je deze planten niet koopt heb je daar last van.

Deze drie planten zijn al groot (ruim 1 meter hoog) en behoorlijk vol. Schitterend en een bijzonderheid.

LET OP: wij versturen planten niet, u kunt ze bestellen en dan af komen halen in Doorwerth, op een moment dat u en ons schikt. Geeft u dat svp aan bij uw bestelling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cornus kousa ‘Saudade’ (Japanse kornoelje)” te beoordelen