Voedselbosweekend Kwekerij Arborealis

zaterdag 21 september - zondag 22 september Hele dag

Dit is hét moment om eetbare planten aan te schaffen voor een mooie, eetbare, klimaatbestendige en biodiverse tuin.

Wil je meer eten uit eigen tuin of sta je in de startblokken om een voedselbos te beginnen? Dit weekeinde is dan echt iets voor jou. Dan presenteert Kwekerij Arborealis haar nieuwe oogst met met heel wat eetbare nieuwigheden!
Maar ook als je je voedselbos(je) wilt uitbreiden, is er genoeg van je gading.

Proef het voedselbos: Jorik en Bauke van Gastronomisch Voedselbos Oogstwold zijn het hele weekend aanwezig met verrassende proeverijtjes uit het voedselbos.

Rondleidingen en wilde plantenwandelingen: tijdens het voedselbosweekend laten de vakmensen van Arborealis je graag zien hoe ze samen met de natuur kweken. Wandel mee over de kwekerij, stel vragen en leer bij over kweken en wilde planten.

Zaterdag 21 september: 9.00 – 16.30
Zondag 22 september: 10.00 – 16.00

Toegang gratis
meer informatie: www.arborealis.nl

Zaterdag 21 september
Vera Greutink laat je zien hoe je ook in je achtertuin voedselbosprincipes kunt toepassen. Voor kleine en grote tuinen. Vera vertelt over haar favoriete planten voor een kleinschalig voedselbos, zoals vaste groenten, klimmers, struiken, bomen en kruiden.

Zondag 22 september
Liesbeth van Bemmel vertelt over verdienmodellen, mogelijkheden m.b.t. regelgeving en andere ins en outs over het voedselbos. Liesbeth is zelf fulltime voedselbosbouwer in Voedselbos Benthuizen en expert in de juridische en financiële zaken dit aangaande.

De lezingen zijn gratis, vol = vol. Aanmelden is niet nodig. Tijden volgen op onze website.

 

 

 

Meer info



Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

Kwekerij Arborealis
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie