Eten om niet te vergeten: Het Ark van de Smaak Winter-diner

zaterdag 14 februari 18:00-21:30

Het enthousiasme over het herfst-diner was groot. Dus nu:
het Ark van de Smaak Winter-diner!

Wat in Slow Food’s Ark van de Smaak staat is culinair erfgoed

En dat laten we ons smaken!

Schuif aan bij dit unieke diner

In vele landen over de hele wereld “verzamelen” Slow Food-leden producten die behouden moeten blijven omdat ze lekker en authentiek zijn. Maar de dominantie van de voedselindustrie bedreigt deze producten of soorten of rassen. De Ark van de Smaak is, plat gezegd, een elektronische folder (en boek) waarin die producten zijn opgenomen. Je kan de Nederlandse Ark hier bekijken.

Ark van de Smaak diner
Foto’s meest eigen, linksboven: Nationaal Fotoarchief, rechtsboven: Wikimedia Commons en linksonder: Heidemij

 

Als je deze producten koopt en eet, dan blijven ze interessant voor de makers of telers en blijven ze bestaan.

Dus wij organiseren een Ark-diner. Elk seizoen één viergangendiner waarin, in elke gang, minstens één product uit de Ark van de Smaak is opgenomen. Francine Spiering, gepokt en gemazeld kok, kookt dit bijzondere diner. Kom, eet mee, maak kennis met de producten en proef hoe bijzonder ze zijn.

Meer weten en reserveren: klik hier.

 

 

 

Meer info



Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja

Zet in je agenda ↧

Waar

MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie