Fettuccine di Cioccolato
bron: Anotinio Carluccio’s Pasta
250 gr chocoladefettuccine; zout; poedersuiker (om te bestuiven); 50 gr boter, 10 gr kardemompeulen, alleen de kleine zwarte zaadjes; 30 gr pijnboompitten, geroosterd; 30 gr hazelnoten, geroosterd en gehakt; 40 gr kristalsuiker; 40 gr gedroogd broodkruim; 1 eetl Strega of andere Italiaanse likeur
Chocoladefettuccine
300 gr Italiaanse 00-bloem; 3 middelgrote eieren; mespuntje zout; 2 eetl goede cacaopoeder
Was de handen. Leg de bloem met de cacaopoeder op een hoop op een schoon glad werkvlak (aanrecht), dat met ietsje bloem is bestoven. Maak er een ruime krater in, en daarin de drie eieren (dus eiwit en eigeel). Meng van buiten naar binnen en kneed 10-15 minuten. Het deeg moet glad en elastisch worden. (Als het aan de handen blijft plakken, want bloem over de handen strooien.)
Duw het met de handen uit elkaar, tot het een platte plak wordt. Daarbij telkens een kwartslag draaien. Uiteindelijk met een ronde stok (deegroller) tot een mooi plat geheel rollen van ½ mm of ietsje dikker. De grote dunne plak in dunne repen snijden.
Of u gebruikt een pastamachine.
Bereiding
Smelt de boter in een stevige pan en voeg de kardemomzaadjes, pijnboompitten, hazelnoten toe en rooster alles licht. Voeg suiker en broodkruim toe en roerbak tot alles bruin is. Voeg de likeur toe.
Kook ondertussen de pasta in een grote pan met ruim kwater in 4-5 minuten al dente/beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken, meng met de saus en schep op borden. Bestuif met wat poedersuiker.
3 november 2014
Nog niet gemaakt, maar dit recept wil ik met de Nederlandstalige wereld graag delen. En dus ook het fraaie boek.
Dit ga ik natuurlijk zeker een keer proberen in één van de chocolade workshops met de kinderen….geweldig!