Fruitshow ‘Verleden tot Heden’ bij ’t Olde Ras Doesburg

zaterdag 10 november - zondag 11 november 10:00 - 17:00

De stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur (met haar museumtuin ‘t Olde Ras) organiseert elk jaar in het tweede weekend van november (zaterdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur) een grote fruitshow. Hier zijn dan vele honderden appel- en perenrassen op naam tentoongesteld. Ook hele oude en zeldzame. Het geheel is versierd met fruit- en bloemdecoraties, terwijl tussen dit fruit vele oude fruitteeltgereedschappen zijn ingevoegd.


Popelen

“Na een zonovergoten, droge, warme zomer staan wij te popelen u ons mooie fruit te laten zien. De opbrengst is groot en het fruit prachtig op kleur. Ook de peren laten ons dit jaar niet in de steek,’”  zegt Tessa Brouwer.


Gratis proeven

U moet uw zintuigen in behoorlijk onder controle houden als u bij de appel- en perenproeftafels komt. Zelf proeven, ruiken en beleven. En anders een kop koffie of thee met de inmiddels fameuze appeltaart. Van vele rassen kan men gratis proeven, om zo de smaak van de oude rassen weer te herkennen of kennis mee te maken. Van sommige rassen wordt het fruit ook verkocht, als de voorraad dit toelaat. Of wat dacht u van jam van de Marketon perzik. Of appelsap van onbespoten fruit, want in de museumtuin worden geen insecticiden e.d. gebruikt.


Kent u uw eigen fruit?

Zelf mee gebracht fruit, van elk ras liefst 4 – 5 exemplaren, wordt op verzoek gedetermineerd en dan op naam gesteld. Dan weet u in het vervolg wat u in uw tuin hebt staan.


Bomen kopen

t-olde-ras-fruitshow-2Uiteraard verkoopt ‘t Olde Ras ook bomen. Er zijn telkens honderden rassen op voorraad. Momenteel (2016) zijn er prachtige oude peren op kluit te koop

. Vanaf 200 euro. Bel voor meer informatie of kom langs.
Alle inlichtingen omtrent de biologische en gewone teelt kan men dan verkrijgen.

Locatie
Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg (gelijk aan de N 317). Volg bruine ANWB-borden ‘Museumtuin t’Olde Ras’.

Toegang
Entree  € 3,–  parkeren gratis (geen PIN)

 

 

Meer info

Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur

Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Nee

Waar

‘t Olde Ras
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie