De kweepeer hoort bij ‘vergeten fruit’. Dat kunnen we best begrijpen want het is een lastige vrucht om te bewerken. De peren ruiken heerlijk en lagen daarom vroeger ook in de linnenkast. Wij eten ze liever op! In deze uitgebreide kookworkshop leert u de kweepeer van binnen en buiten kennen.
In een middag heb je veel resultaat want er is het nodige voorwerk gedaan door Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti die de workshop geeft. We nemen je echter niet al het werk uit handen, in tegendeel! Je ziet die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurde gelei, crema de membrillo en een ambachtelijke bonbon. Je proeft een rataffia en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat er een heerlijke kweepeertaart is aangesneden!
Reserveringen
De workshop is niet bij MergenMetz, maar bij de Ouwendorperhoeve in Garderen. In de webwinkel van MergenMetz leest u er wel meer over en kunt u meteen uw deelname boeken. Klik hier.
(Dat is een service die wij bieden voor u en voor onze vrienden.)
Meer info
Frutti ConfettiCokkie van Leeuwen
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja
Zie webwinkel MergenMetz
Zeer aan te bevelen workshop, heb hem vorig jaar gevolgd en kijk nu al verlangend uit naar het moment dat ik mijn kweeperen kan oogsten, daar kan ik dit jaar van alles meedoen, nogmaals dank Cokkie !