Origin Chocolate Event

zaterdag 25 oktober 10:00 - 17:00

Ver boven fairtrade

U weet, of misschien ook niet, dat Chocoweb onze andere hobby is. Een in het verlengde van de geest van MergenMetz, alleen groeit in Nederland geen cacao. Chocoweb is er voor ‘de beste chocolade van de wereld’ in twee opzichten: de herkomst (“ver boven fairtrade”) en kwaliteit.

Internationale top chocolademakers op Origin Chocolate Event

25 oktober in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam

Het is weer zo ver! Het feestje voor de fijnproevers, de doorgewinterde chocoladeliefhebbers en zij die dat diep in hun hart willen worden.

Voor de beste chocolade van de wereld

Origin Chocolate Event - terugblik - Vera en SeppNu op zaterdag. Weer in Amsterdam – dat dan weer wel. En wij van Chocoweb is uiteraard aanwezig met de meest uitgebreide collectie origin chocolades; die we zelf importeren en natuurlijk ook van andere leveranciers. Ons motto luidt immers voor ‘voor de beste chocolade van de wereld’.

Ontmoet de makers

Voor Chocoweb komen Klaus Blumer van Idilio (misschien wel over kaas en chocolade), Tibor Szántó (eigen merk) en Brett Beach van Madécasse over naar Amsterdam.


Origin Chocolate Event - terugblik - halGeen snoepgoed

Chocolade is van snoepgoed uitgegroeid tot volwassen product. Nieuwe kleinschalige chocolademakers verwerken bijzondere variëteiten cacaobonen tot topchocolades en weten de meer dan zevenhonderd aroma’s in dit complexe product optimaal tot uiting te brengen. Zij behoren tot de prijswinnaars van de gerenommeerde ‘Academy of Chocolate’ en de ‘International Chocolate Awards’. [Opmerking Chocoweb: Er is meer tussen hemel en aarde: Niet alle topchocolatiers doen aan deze competities mee omdat het soms behoorlijk wat inschrijvingsgeld kost voor verschillende chocoladetabletten; anderen zetten vraagtekens bij de jurering.]


chocoweb op het Origin Chocolate Event 2013Masterclasses

Deze chocolade kan zich meten met de beste soorten koffie en wijn. Op het Origin Chocolate Event zal de crème de la crème van de chocoladewereld haar chocolades presenteren en de boeiende verhalen erachter vertellen. Onder andere Ecuador, Vietnam en Madagaskar zijn vertegenwoordigd, maar ook Kees Raat uit ons eigen Amsterdam. Je proeft zoete en hartige chocolade-tapas, de mooiste pairings met wijnen, speciaalbieren, koffie en thee. Er worden masterclasses gegeven en op de vooravond zal NH Tropen Hotel een chocoladediner serveren in één van haar prachtige zalen.


 

Dit is de website van het evenement

Meer infoToegangsprijs: Ja
Reserveren: Nee
Toegangsprijs nog niet bekend

Waar

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie