Praktijkdag: Heel de alleseter

dinsdag 09 februari 07:30 - 14:30

Heel de alleseter 300x300Het varken en het landschap? We zien helemaal geen varkens in het landschap, waarom dan een Praktijkdag waarin deze relatie wel gelegd wordt?
Precies.
Varkens bepalen zeker ook hoe onze landschappen – en landschappen elders in de wereld – eruit zien en beïnvloed worden. Veranderen eetculturen en –tradities, veranderen technieken en technologieën? Dan veranderen ook landschappen.

Tijdens de Praktijkdag ‘Heel de alleseter’ leggen we stap voor stap de relatie tussen varkens, varkensvoer, landschap, smaak en bereiding. Verbanden leggen, leren kijken en vragen stellen. We gaan niet uit van goed of fout maar van ontdekken en zelf keuzes maken. U krijgt inzicht in de keuzes die de varkenshouder en chef-kok maken. Vakmensen – waaronder ook de slachter – laten ons toe in hun domein.

Gedurende de dag stellen we elkaar vragen en discussiëren over voedsel, seizoenen, landschapsbeheer, natuur, gezondheid en meer. Het wordt een ontmoeting tussen professionals en geïnteresseerden – een ontmoeting tussen landschap en voedsel!

Open hier het boeiende programma voor een totaal beeld en dagindeling.

 

Meer info


Hiske Ridder
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja
Deelname: 125 EUR

Waar

Het Ambacht
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie