Wat kan er allemaal met yacon? Kookworkshop

zaterdag 16 februari 14:00 - 18:00

Torta de yacon uit Peru

 

Yacon is een jaar of vier geleden toegelaten op de Europese markt. Een geweldig gewas, weinig calorieën en hoge voedingswaarde. Ideaal voor de zittende mens anno 2019.

Ze liggen voor € 5 per kg in de biologische winkels of je teelt ze zelf. Maar wat doe je ermee?

Daarom organiseren wij deze workshop onder leiding van Cokkie van Leeuwen. Tijdens ons evenement Winterse Sferen 2017 liet ze de bezoekers al uitgebreid kennismaken met yacon in diverse vormen. Lees hier meer en reserveer in onze webshop.

Meer info

MergenMetz/Frutti Confetti
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja
65 EUR p.p.

Waar

MergenMetz
Kaart wordt geladen...

5 gedachten over “Wat kan er allemaal met yacon? Kookworkshop”

  1. Ik teel zelf nu 2 jaar yacon, ik heb daar wat ervaring mee en wil graag wat bij leren over koken bvb. Maar om daar 65 euro voor neer te tellen dat gaat me te ver. Ik zit met mijn tuin op klei en teel ook andere -nieuwe -aparte groentes en fruit wil graag mijn ervaringen uitwisselen. Ik vraag daar niks voor bij onze zuiderburen kost info meestal niks of soms heel weinig

    groet kees van den berg

    Beantwoorden
    • Dag Kees, niemand verplicht je om mee te doen. Ik denk dat je het verkeerd hebt begrepen, maar ik verschaf je graag eens inzicht in de kostenopbouw van een workshop. Zonder cijferwerk erbij moet je denken aan verbruik van middelen (ja, ook zeep en wc papier), glw, schoonmaak, wassen van thee-/handdoeken, breuk van materialen, de afwas, afschrijving materialen, potten, pannen en apparatuur, ingrediënten en de inkoop ervan, voorbereidingen et cetera. Koffie, thee. Bovendien dineren we met zijn allen: het is dus niet alleen yacon en bovendien drinkt men een glas of twee, drie van het een of ander. En dan wil de cursusleider er ook iets aan overhouden.

      Alle informatie op onze website is gratis, ook de recepten die je kunt vinden. Dus daar vragen wij ook niets voor. Een workshop is dus wat anders, het geeft een extra dimensie: nieuwe mogelijkheden en de zogenaamde hands-on ervaring onder begeleiding van iemand die het al vaker heeft gedaan.

      Beantwoorden
  2. Ik verbouw ze al twee jaar deze geweldige plant. De rauwe smaak is heel goed, verder heb ik het nog niet uitgeprobeerd. Het probleem is het goed houden van de knollen. Ik stop ze in een doos met houtsnippers op een plaats waar het niet mag vriezen. En het gaat heel goed. De oogst is ook geweldig alleen de knollen zijn erg breekbaar. Voor de rest geweldig.

    Beantwoorden
    • Naarmate de oogst langer geleden is, worden ze iets zoeter. Bewaren doe je, denk ik, wel goed. Wij hebben een speciekuip gevuld met vrij droge compost en daarin de knollen. Staat in de hal. Dan blijft het tot mei of langer okay.

      Beantwoorden
  3. Ik laat ze aan de struik in de grond en oogst ze per twee struiken, gaat goed bij zachte vorst.

    Succes met de workshop, zou wel graag een kookboek willen, waarin een paar gerechten staan, mocht iemand een titel weten dan lees ik dat graag.
    reekersmonique(at)gmail.com

    Beantwoorden

Plaats een reactie