Weekend van het Varken – Vijfsterren varkenshouders zondag de 13e – GAAT NIET DOOR VANWEGE COVID-19

zaterdag 12 september - zondag 13 september 12:00 - 17:00

Het ging een aantal jaren goed. Toen kwam de klad in het ‘Weekend van het Varken’. Maar in 2020 beleeft het een herstart: Een deel van de varkenshouderij – en dan wat dan zichtstallen heten – opent eens in de twee jaar in het tweede weekeinde van september de deuren voor bezoek. MergenMetz is Vijfsterren varkensboer bij Varkens in Nood. Deze organisatie heeft, zoals u weet, het beste voor met de dieren.

Vijfsterren Varkensboeren openen zondagmiddag, 13 september hun deuren. Landelijk is het hele weekeinde.

De landelijke organisatie is in handen van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en Stichtingen Varkens in Zicht en Stap in de StalVarkens in Nood stelt daar tegenover hoe varkens het allerbeste leven kunnen hebben.

Dus kom bij ons langs, of kijk op de site van Varkens in Nood welke Vijfsterren varkensboeren nog meer hun terrein open stellen.

Verwacht bij ons, MergenMetz, geen heuse varkenshouderij. Wij hebben enkele – nu drie – bonte bentheimer landvarkens die in een stuk bos worden gehouden. Wij fokken de dieren om dit zeldzame ras in stand te houden. Tot 1 januari 2020 hadden we ook negen dieren aan de Nico Bovenweg in Oosterbeek. Aan het experiment om varkens Japanse Duizendknoop te laten bestrijden, tezamen met de Gemeente Renkum, kwam na vijf jaar een einde. Buurtbewoonster Monet Bearda Bakker heeft de dieren overgenomen.

 

 

Meer info

Varkens in Nood
Eefje Klinkenberg
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie