bron: Meine wilde Pflanzenküche
5-8 jonge, dikke stelen van Japanse duizendknoop; 1 à 2 eetl neutrale olie;
Vulling 1: 100 gr ricotta of kwark; 40 gr noten, gemalen; 1 snuf (kruiden-)zout; 1 eetl kraailook (of bieslook of bosui), fijngesneden; vers gemalen peper en vers geraspte nootmuskaat
Vulling 2: 100 gram forelfilet met een beetje zout
Vulling 3: 100 gr ricotta; 40 gr hazelnoten, gemalen; 1 eetl sultana rozijnen; 1 theel citroenschil, geraspt; 1 snuf kaneel;
Voor het vullen worden alleen de onderste delen van de Japanse duizendknoop gebruikt. (Het bovenste kan bijvoorbeeld voor de taart worden benut.) Bij de knoop in de stengel in stukken snijden en de knoop verwijderen. Schil de stengel – met een mes kan het vel er makkelijk worden afgetrokken.
Verwarm de oven voor op 190o C.
We hebben drie alternatieve vullingen gegeven. De derde is zoet. De ingrediënten goed mengen en de holle stelen vullen. Voor de forel geldt: in dunne repen snijden, ietwat zout erover, en in de holle buizen proppen/schuiven.
De ovenschaal met olie insmeren en 10 à 15 minuten met op een kier geopende deur (het is vochtig) bakken.
Nog niet gemaakt
Dit recept opgevoerd in het kader van het experiment met de bonte bentheimers. Lees dit. (Bovendien hebben we het nog amper in onze tuin.)