Pasta met kikkererwten, ‘nduja en burrata
Een heerlijk pittige, Zuid-Italiaanse pastaschotel verrijkt met courgette en frisse blokjes burrata of mozzarella.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een heerlijk pittige, Zuid-Italiaanse pastaschotel verrijkt met courgette en frisse blokjes burrata of mozzarella.
Malfatti zijn balletjes van spinazie of snijbiet met ricotta en wat bloem. Nu in een ovenschotel met tomatensaus en plakjes mozzarella di bufela. Dat is genieten!
Een frisse salade met lekker wat groenten uit eigen tuin: koolrabi, wortel en komkommer. Met wat rozijnen en aangemaakt met wat yoghurt en mayonaise en een snuf kaneel
Een qua werk betrekkelijk makkelijke en snel te maken auberginesuas. In twintig minuten op tafel. Maar wel tevoren even een uur of zo aubergineblokjes in zout laten zweten.
Een bijzonder smakelijk eenpansgerecht met stukken snijbietstelen, kapucijners en shiitakes, kruidig gemaakt met verse rozemarijn, laurierblad en knoflook.
Deze pasta met artisjokharten en bottarga is verrukkelijk. En zeer eenvoudig te maken, mits je reeds over gekookte artisjokharten beschikt. Anders duurt het iets langer
Een beetje Aziatisch aandoend gerecht met Italiaanse benadering. Een koolrabi-wortel-shiitake roerbaksel, afgemaakt met mozzarella, pijnboompitten en basilicum. Op pasta.
Een heerlijk frisse zomerse soep waar je meteen flink wat courgette en basilicum in kan verwerken. Koud serveren!
Marinara saus (sugo marinara) is een eenvoudige Italiaanse (basis-)pastasaus zonder vlees en zonder te veel toeters en bellen. Less is more!
Een bijzonder smakelijke pasta met geroosterde blokjes courgette die bijna verdrinkt in een lobbige saus met mozzarella. Lekker na een dag vol arbeid.
Celtuce, stengelsla, is bijzonder lekker en notig van smaak. Deze in China veel gegeten groente is nu op zijn Chinees bereid
Normaal gesproken een wrap van ijsbergsla, maar nu als bedje van sla met daarop gewokt varkensgehakt met groenten en shiitakes