Yuzu (Citrus x junos)

 13,50

Op voorraad

Beschrijving

Citrus x junos

Yuzu is een citrusvrucht afkomstig uit Oost-Azië. Waarschijnlijk is het een hybride tussen verschillende andere soorten citrussen die daar voorkwamen. Yuzu groeit langzaam, en daarom wordt het meestal geent op onderstam van sneller groeiende maar minder winterharde citrus soorten.

Deze plantjes zijn zaailingen van yuzu, dus niet geënt, en zouden dus beter winterhard moeten zijn. Ze worden tot ongeveer -7 á -10 graden Celcius opgegeven. Oftewel, in ons opwarmende klimaat op een beschutte plek met bescherming in koude winters zou het moeten kunnen. Of je houdt hem als kuipplant en zet hem ‘s winters op een min of meer vorstvrije plek.

De vruchten van yuzu zijn een zeer hippe smaak in allerlei voedingsmiddelen. Tegen de tijd dat deze plantjes vrucht gaan dragen (dat kan wel 10 jaar duren) is het vast en zeker niet meer hip. Maar wel nog steeds lekker.

Wij verzenden planten niet, maar u bent welkom om ze bij ons te komen afhalen. Geeft u bij uw bestelling svp aan wanneer dat u handig zou uitkomen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yuzu (Citrus x junos)” te beoordelen