Chayote-schotel met Creoolse garnalen

Daube de chouchous et crevettes créoles
Voorbereiding
35 min
Kooktijd
25 min
 

Een aparte maar zeer smakelijke schotel van chayote met knoflook, peper en saffraan gekruid en opgebakken Hollandse garnalen erover.

Gang: bij- of hoofdgerecht
Keuken: zuid-amerikaans
Voor: 4 Personen
Auteur: Rustica.fr
Ingredienten
  • 1,2 kg chayotes, geschild en in blokjes
  • 600 gr garnalen, gepeld (wij gebruikten Hollandse)
  • 2 st tomaten, in blokjes
  • 2 st ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, ontveld, 3 geplet, 1 geperst/fijngehakt
  • 1 st rode peper, fijngesneden (of fijngemalen droge rode peper)
  • 1 takje tijm
  • 1 plukje saffraan
  • 4 takjes peterselie, gehakt
  • peper uit de molen en zout
Bereiding
  1. Plet drie (!) knoflooktenen en meng dat met wat zout, peper en de saffraan.

  2. Giet een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de uien op middelhoog vuur.

  3. Voeg het knoflookmengsel toe en vervolgens de chayotes, tomatenblokjes en tijm.

  4. Dek af en laat 20 minuten stoven, maar wel regelmatig roeren.

  5. Neem een koekenpannetje. Meng en verhit met een scheutje olijfolie de peterselie, peper, geperste knoflook en de garnalen. Fruit enkele minuten.

  6. Breng de chayotebrokken over in een schaal, drapeer daarover het garnalenmengsel en serveer.

13 oktober 2024
We hadden een bijeenkomst met als doel de kwijnende Stichting De Oerakker (nieuw) leven in te blazen. Dat was bij De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen. Toch 1:45 uur reistijd, dus even na zessen thuis.
“Dit is snel klaar,” zei ik tegen mrs. M, die ik soms in gesprekken ‘hongerige vrouw’ noem. Maar met het schillen en in blokjes snijden van chayote, en al die andere ingrediënten, en dan weer naar buiten om peterselie te plukken, en twintig minuten stoven, was het toch pas even na zevenen dat we aten.
“Heel erg lekker,” zei mrs. M. Gelukkig maar 🙂

Plaats een reactie

Waardering