
Een hartige salade met zeekraal, sla, uitgebakken spekjes, een ei en een dressing met mosterd. Erg smakelijk.
- 250 gr zeekraal
- 1 of 2 st wortels, geschild en dan met dunschiller in plakjes
- sla, gewassen en drooggeslingerd
- 100 gr spekblokjes
- lik mosterd
- scheut goede olijfolie
- ⅓ st citroen, alleen het sap
- 2 st ei, hardgekookt en afgekoeld
-
Bak de spekblokjes op laag vuur, in een koekenpan, uit. Dan even in een kommetje terzijde zetten.
-
Kook pakweg ½ liter water. Doe de zeekraal in een zeef of vergiet en giet het kokende water erover. Daarna met koud water "blussen" (terugkoelen). Laat een tijdje uitlekken.
-
Maak in een kommetje een dressing van de olie, mosterd en citroensap.
-
Meng de wortelreepjes met de sla.
-
Maak de borden op: sla (met wortelreepjes), daarover zeekraal draperen en daarover spekjes.
-
Besprenkel met de dressing.
-
Halveer de eieren en leg op elk bord twee helften.
-
Eet smakelijk.



2 juli 2025
Nog een beetje zeekraal en we hebben nog maar twee recepten met deze verrukkelijke groente op de site. Dus vanavond aten we dit. Het is bloedheet, en nu, 20:36 uur, valt er zowaar een beetje regen. Van code rood, oranje, geel merken we niet veel. Vaak gaat de regen hier links en rechts voorbij, omdat we op de stuwwal zitten, boven de Nederrijn.