We hebben een zeer uitgebreide plantbeschrijving opgenomen van deze bijzondere knol uit de Andes. Makkelijker te telen dan de aardappel, die daar ook vandaan komt en in een aantal opzichten dubbel zo gezond. En toch kennen we het niet.
De eerste bewijzen dat de knolcapucien werd gegeten dateert van 10.000 jaar voor Christus. Toch is deze knol heel laat naar Europa gekomen en nog steeds telen we het niet als een gangbaar voedsel. Alleen door enkele moestuiniers. Maar wie weet komt er nu een verandering in.
Gezond
Het is naast een gezonde plant ook een bijzonder heilzame, net als zijn zus de Oost-Indische kers. Alleen er kleven ook grappige effecten aan: mannen verliezen hun libido. Maar dan moet je wel er veel en langdurig van eten.
Lees hier meer – ook over de merkwaardige naam ‘knolcapucien’. Degeen die ooit deze naam in het Nederlands heeft geïntroduceerd, die…. Wij gebruiken liever de lokale naam mashua,. Klinkt ook mooier.