uit: Landleven
750 gr rabarber; 125 gr boter; 250 gr suiker; 1 zakje vanillesuiker; 6 eieren; 200 gr bloem; 2 theel. bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180o C.
Was de rabarber en snijd ze in kleine stukjes.
Roer de boter, 125 gr suiker (dit is de helft van de suiker) en vanillesuiker in een kom tot een schuimig geheel.
Klop er daarna een voor een drie eieren door.
Doe er vervolgens de bloem en het bakpoeder bij. Roer voorzichtig tot het een glad beslag is. Giet het in een ingevette ronde taartvorm en vul het op met de stukjes rabarber. Zet de taart in de oven.
Ondertussen: scheid het eiwit en de dooiers van de drie andere eieren. Klop de eiwitten in een ontvette kom stijf en glanzend. Voeg ondertussen de rest van de suiker in porties toe.
Haal na 20 minuten de taart uit de oven en spatel het eiwit eroverheen. Bak de taart nog eens twintig minuten.
25 mei 2006
Deze taart was een succes in 2004, tijdens de huis-aan-huis bridgedrive van onze bridgeclub. Dus het komt vermoedelijk uit het aprilnummer van Landleven.
26 mei 2009
De taart weer eens zelf gemaakt. Vorig jaar hadden we het tijdens een Slow Food-rabarberavond gemaakt. Blijft vedraaid lekker.
Deze uitdaging aangegaan. Het resultaat is niet alleen een makkelijk maar ook supperlekkere taart.
my all-time favourite. Ieder jaar kijk ik de rabarber uit de grond voor deze Taart!