10 Jaar Eetbare Siertuin: Feestelijke en inspirerende lezing en rondleiding!

zondag 28 mei 14:00 - 16:00

Eeuwig moes en bloeiende zeekool en lupine (niet eetbaar, maar een stikstofbinder)

Tempus foetsie
Ja, het is alweer tien jaar geleden dat de Eetbare Siertuin van MergenMetz open ging. De ontwikkeling vond eigenlijk in 2012 plaats, maar voorjaar 2013 was alles geplant en ging de poort open.

Voedselbos of Eetbare Siertuin?
Tegenwoordig is voedselbos een containerbegrip voor een breed scala van aangeplanten akkers tot hoekjes op een schoolplein. Feitelijk behoort onze Eetbare Siertuin, aan een bosrand, tot de eerste voedselbossen van Nederland. Maar zo noemen we het niet, want we vinden het leuk als iedereen zijn tuin eetbaar maakt. Kies mooie groenten of siertuingewassen die eetbaar zijn (blad, vrucht, bast, bloem, noem maar op). En dat geldt voor tuin(tjes), perken, plantsoenen en parken.

Veel geleerd
Lang niet alle planten die in 2013 in de tuin staan, staan er nu nog. En er staan ook weer nieuwe, andere gewassen dan toen. Planten lezen geen tuingidsen waarin tuinboekenschrijvers de vermeende eigenschappen (arme grond, rijke grond, zon, droogte of vochttolerant enz. enz.) zijn beschreven. Dus sommige kwijnden weg, maar andere deden het verrassend goed. Dat is onze ervaring die we graag met jullie delen!

Geïnteresseerd? Meer weten? Op deze 28ste mei 2023 organiseren we een lezing en rondleiding door onze Eetbare Siertuin. Klik hier om te reserveren.

Meer info

MergenMetz
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie