Kwekerijdagen Bingerden

vrijdag 20 juni 10:00 - 18:00

De Internationale Kwekerijdagen maken van iedereen een “plantenfreak”.
 
De Kwekerijdagen Bingerden hebben nationaal en internationaal faam verworven. Kwekers en bezoekers kijken lang van tevoren uit naar deze jaarlijkse ontmoeting met andere bevlogen plantenexperts en plantenliefhebbers. Een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden in een prachtig natuurlijk en historisch decor.
 

Het thema van de 19e editie van de Internationale Kwekerijdagen Bingerden:

Tuin & taal, van bloemlezing tot potjeslatijn

‘Als je “verwilderd” opzoekt in het woordenboek, krijg je betekenissen als woest en ongetemd. Een verwilderde tuin betekent echter iets heel anders: het gaat niet om het creëren van chaos of het verwaarlozen van een tuin, maar om het avontuur van planten die hun eigen weg gaan, al dan niet onder begeleiding.’ Romke van de Kaa in zijn boek Verwilderen (2012), uitgeverij Atlas Contact

Tuin en taal, wat hebben die twee met elkaar te maken? Heel veel! Door de eeuwen heen komen de schoonheid en de betekenis van de natuur, de bloemen en planten, de vogels en vlinders voor in talloze gedichten en worden ze bezongen in boeken, tijdschriften en songteksten.
Bovendien is er voor tuinliefhebbers geen ontkomen aan de Latijnse taal, met dank aan de beroemde wetenschapper Linnaeus die in 1753 met zijn werk Species Plantarum de basis legde voor de internationale benaming van planten en andere gewassen. Het is daarom zo jammer dat studenten op de hoveniersopleidingen, vooral in Nederland, niet meer de Latijnse plantennamen leren, maar alleen de Nederlandse.

Alle exposanten op de Internationale Kwekerijdagen Bingerden gebruiken op de bordjes bij hun planten, bollen, struiken en bomen zowel de Latijnse als de Nederlandse benaming. Daar letten de juryleden van de Prijs van de Pers altijd goed op. Dit jaar komen er daarom ook zo veel mogelijk bordjes met plantennamen in alle tuindelen van het historische buiten Bingerden.

  • € 12 euro p.p., inclusief parkeren en catalogus
  • Kinderen tot 10 jaar gratis
  • Honden worden niet toegelaten
  • Er zijn geen pinautomaten op het terrein, dus neem voldoende  contant geld mee om teleurstellingen te voorkomen

Meer infoToegangsprijs: Ja
Reserveren: Nee

Waar

Huis Bingerden
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie