Amsterdam Symposium on the History of Food

vrijdag 11 februari - vrijdag 12 februari 09:00 - 17:30

Onderwerp van het symposium in 2022 is Food and the Environment: The Dynamic Relationship Between Food Practices and Nature of,
in het Nederlands: Voedsel en het milieu: De dynamische relatie tussen voedingsgewoonten en natuur

Sinds jagers en verzamelaars zo’n 13.000 jaar geleden een vaste verblijfplaats kozen en (dus) vormen van landbouw, heeft de manier waarop mensen voedsel produceren en consumeren een ingrijpende invloed gehad op de wereld waarin wij leven.

Hoewel het begrip “milieu” – dat wij nu gebruiken om de omvang en reikwijdte van deze menselijke invloed op de planeet te beschrijven – een betrekkelijk modern concept is, hebben historici, archeologen en ecologen de voortdurende onderlinge verbondenheid van voedsel en milieu zorgvuldig in kaart gebracht.

Veranderingen in voedingspatronen zijn in de loop van de geschiedenis immers onlosmakelijk verbonden geweest met klimaatverandering en demografie En de vraag hoe een groeiende bevolking te voeden, heeft vanaf de neolithische revolutie centraal gestaan bij belangrijke ontwikkelingen op het gebied van innovaties in de voedselproductie.

Voor het hele programma, inschrijven en meer: dit is de website.

 

Meer info

Universiteit van Amsterdam Bijzondere Collecties
Marjolein Woltering
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja
40 euro of 25 euro

Waar

Aula van de Universiteit van Amsterdam
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie