Bio-Beurs

woensdag 23 januari - donderdag 24 januari Hele dag

biobeurs logoDe Bio-Beurs is de nationale vakbeurs voor iedereen die werk maakt (of wil gaan maken) van duurzame, biologische voeding en landbouw.

150-200 standhouders tonen wat ze te bieden hebben op het gebied van biologisch voedsel en meer. Het lijkt misschien een beurs voor bedrijven, maar ook voor consumenten is het zeer verhelderend.


We schrijven elk jaar over ons bezoek aan de BIO-Beurs en zien een duidelijke trend. Aan de ene kant blijft de vergroening doorgaan, leuke kleine bijzondere initiatieven, maar ook het grootbedrijf heeft de smaak te pakken.


Angélique componeert een tableau smaakvrienden….

Jonge mensen moet nieuwe initiatieven, vaak gebaseerd op “vroeger”. Maar zij die pakweg dertig jaar geleden een biologische winkel zijn gestart, lijken een beetje uitgeblust. De groothandel dicteert en neemt met liefde hun winkel over, omdat marges onder druk staan.


Lees hier ons bezoekverslag van
2018
2017
2016
2015


Van eigen grond eerstInternationaal, en zeker in de EU, is de Biofach in Nürnberg de plaats om te zijn. (In 2014 2.263 stands uit 76 Landen en 42.445 bezoekers uit 135 Landen.)
In Nederland was er tot en met 2013 de Biovak en nu is er de Bio-Beurs. Van eigen grond eerst, zullen we maar zeggen.

Meer info

Bionext

Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Nee

Waar

IJsselhallen
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie