Chocoa

donderdag 05 maart - maandag 09 maart 10:00 - 18:00

Chocoa 2014Het belangrijkste van alles is: Chocoweb is ook weer aanwezig. U weet – of niet – maar Chocoweb is onze andere hobby. Hele goede chocolades die ‘ver boven fairtrade’ zijn.
Direct trade, noemen wij het.

Zo, nu over het evenement.


Een chocoladebeleving

Chocoa 2014 - Veel bezoekDit jaar wordt het voor de derde keer georganiseerd. Het beslaat verschillende onderdelen, waaronder een trade fair (let op de woordspeling) om kleine cacaoboeren te koppelen aan fijne chocolatiers. Er is een congres en er zijn workshops. En er is een groots publieksfestijn.

U treft daar onze hele mooie chocolades, de beste pralines die er in Nederland zijn van Alexandre Bellion, maar ook chocoladefonteinen en stands waar het antwoord ‘van Barry Callebaut’ luidt, als u geïnteresseerd vraagt waar de chocolade vandaan komt. En niet te vergeten de onvolprezen Muzzafir van PepperMango. Kortom: alle soorten en typen chocoladebeleving!


Chocoa

 Chocoa 2014 - Pepper Mango– een samensmelting van chocolade en cocoa (cacao) – is een jaarlijks terugkerend evenement gehouden in Amsterdam. Hiermee willen we laten zien dat de Amsterdamse cacaosector duurzame ambities heeft en een bijdrage wil leveren aan de verduurzaming van de cacaoketen. 


Good cacao, better chocolate

Chocoa 2014 - Selectie Tibor SzántóChocoa richt zich met diverse programma onderdelen op alle partijen die onderdeel uitmaken van de cacao- en chocoladeketen van producent tot consument. Dat zijn onder andere de cacaoproducenten, -verwerkers, -handelaren, en de chocolade-merkhouders. Maar ook chefs, fijnproevers, en chocoladeliefhebbers. De Trade Fair beurs, het Congres, het Festival en de culinaire Masterclass zijn allemaal opgezet om te informeren en te inspireren iedereen deelgenoot te maken van onze missie: good cacao, better chocolate.

Chocoa 2014 was een groot succes! Zo kwamen cacaoproducenten uit 15 landen landen naar de Trade Fair in de Beurs van Berlage met hun bonen en bezochten 4500 bezoekers het Festival in Het Scheepvaartmuseum. 

 

Meer info

Stichting Chocolade Festival
Jack Steijn
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Nee

Waar

Beurs van Berlage
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie