Grand diner du Kwee

zondag 16 oktober 18:00 - 22:00

Eet lekker mee. Het gaat om de kwee.Grand diner du Kwee - Cydonia_oblonga_-_Köhler–s_Medizinal-Pflanzen Kweeperen zijn overal. Ooit vergeten, maar nu liggen ze weer bij de groenteboer. In het Middenoosten, Noord-Afrika en Zuid-Europa zijn ze altijd al onderdeel van de dagelijkse kost geweest.

In Nederland leren wij, mede dankzij Cokkie van Leeuwen, er weer jam, snoepjes of membrillo van te maken. Of een heerlijke likeur.
Het zijn overwegend zoete of nagerechten.
Maar ook als onderdeel van wat we hartig noemen, een heus diner, is de kwee bijzonder. Kom het vanavond ontdekken!
Cokkie van Leeuwen en Norbert Mergen presenteren u een diner, waarbij in elk gerecht, in elke gang, kweepeer is verwerkt. De presentatie is informeel.

Gerechten

Grand diner du Kwee - compilatieWe gaan nu niet verklappen wat het wordt. En laten we maar stellen dat het niet vegetarisch wordt. (Dat zou het best kunnen. Een omnivoor eet een vegetarisch en zelfs een veganistisch gerecht. Dat kan je omgekeerd niet verlangen.)


We noemen maar het een en ander, wie weet komt niets van dit op tafel. Maar dan loopt u het water alvast uit de mond:
Tajine van schapenvlees en kweeperen – vis met kwee in filodeeg – kweemoes met abrikrozen en amandelen – yoghurt met kweeperen – kweesoep – kip met kwee en walnoten – membrillo – konijn met kweepeer – alioli de membrillo – kweeperensorbet – panetone-kwee pudding – gepocheerde kweeperen met gorgonzolasaus – coquilles met kwee en peer….. en nog veel meer.

Info en reserveren

Maximaal 12 deelnemers – als u met meerdere mensen boekt, niet meer dan vier personen
Kosten: € 40 p.p. incl. dranken e.d.
Reserveer en boek in onze webwinkel

 

Meer info

MergenMetz / Frutti Confetti
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja
max 12 personen

Waar

MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie