IJsheiligen en Plantjesdag

zaterdag 12 mei 09:30 - 16:30

We maken iets bijzonders van deze dag!

Van 11 t/m 14 mei zijn de IJsheiligen.
Wat betekent dit?
Daarover berichten we tegen die tijd in onze nieuwsbrief en op Facebook: Welke planten kunnen nu dan rechtstreeks gezaaid worden in de tuin en wat kan er nog meer naar buiten.

Onze traditionele Plantjesdag

En vandaag dus ook onze inmiddels traditionele Plantjesdag. Kom kijken wat er van uw gading is! De Eetbare Siertuin is een demonstratietuin en dat betekent dat er altijd wat nieuws is aan bijzondere eetbare gewassen. Wat niet in de tuin komt, verkopen wij

. Dat geldt ook voor de biologische moestuin, waar ook zeldzame groenten worden geteeld.


Zaden en zaailingen en planten

Alles wat dit vroege voorjaar is gezaaid en voor onze tuinen te rijkelijk is opgekomen, wordt verkocht. En het is nog vroeg genoeg in het seizoen om nog zaden van “late” gewassen te kopen.
Af en toe staat Anthonetta van Bergenhenegouwen van Bloemen in de Tuin met een fraai assortiment eetbare planten op markten in de omgeving.


Mitsuba, yacon, tomaten en zo veel meer

IMG_9771 (Custom)Het is geen uitverkoop, maar op = op. Wat is er zoal: Sium sisarum (suikerwortel), Agastache (dropplant), Salvia officinalis (salie), Rosmarinus officinalis (rozemarijn), Crambe orientalis (zeekool), Toona sinensis (Chinese mahonieboom ook bekend als uiensoepboom), Pachypragma (vaste plant voor in de schaduw kan zelfs in droge schaduw). Verder: Cryptotaenia japonica ‘Atropurpurea’ (mitsuba), oca en verschillende look soorten. Yacon, in verschillende stadia al opgekweekt, tomaat Ol’ German Pink (vleestomaat, kruisbestuiver!), kleurige snijbiet, Thladiantha dubia (manchu of rode kiwikomkommer, klimmer, in verschillende stadia) en ongetwijfeld meer. Kom onverplicht kijken.

Neemt u zelf wat tasjes en bakjes (voor planten in pot of met plug of kluit) mee?


Ook plantjes bij De Ommuurde Tuin

Op deze zelfde 12e mei is het ook plantgoeddag bij De Ommuurde Tuin in Renkum, niet ver van ons vandaan. Ze bieden een ruime keuze in verschillende soorten biologische plantjes en kruiden voor in je moestuin. Die dag geeft tuinster Esther Kuiler ook rondleidingen: om 11u -14u -16u. Ook daar is de toegang gratis (en ze zijn tot 17:30 uur open).


 

Meer info

MergenMetz
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee
Zelf bakken, kratten, doosjes en tassen meenemen

Waar

MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie