Ons eindejaarsfeestje: Winterse Sferen

zaterdag 25 november 14:00 - 19:00

We maken er een klein feestje van! Waarom niet? Eind november! Het tuinseizoen is definitief ten einde en we gaan een beetje genieten. We hebben leuke standhouders uitgenodigd. Proef eens van yacon of echte chocolade!

We stoken de vuren op
Achter, rond de enorme kachel, bij vuren, staan de kraampjes. Binnen is wat binnen moet en geen kou of vocht kan velen. We hebben een aantal bijzondere gasten die u iets laten proeven en wie weet koopt u ook nog iets moois of lekkers.
We stoken het vuur buiten op, we koken soep van yacon in een potjie, er gaat schapenbout op de chuck wagon, kortom: genoeg te eten. En een proeverij, boeken, chocolade, bijzondere chocoladedranken, zaden, cider, echte truffels, hoestbonbons en siropen.


Entree: gratis
Kosten: voor producten, eten of drinken wordt een passende prijs in rekening gebracht

Aanmelden: Niet echt nodig, maar het is voor ons wel handig een beeld te hebben. Dit i.v.m. de planning van etenswaar. We zullen ruim plannen, maar als het kan, stuur ons dan een e-mail (en vergeet niet het aantal personen aan te geven).


Variaties op yacon


Yacon, is al duizenden jaren oud en voedsel in Peru, is in Europa een zogenaamde novelty food. Nieuw, dus. Wat kan je allemaal met deze appelwortel maken? Taart, soep, jam, siropen, in wokgerechten en wat al niet meer.
Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti heeft verschillende dingen gemaakt en u kunt dat proeven en ervan genieten bij koffie of thee.


Zelf hoestbonbons en siropen maken

Elvira van Tinteren, bestuurslid van het Herboristengilde, laat zien hoe u zelf hoestbonbons, siropen en meer kunt maken om zonder al te veel klachten de winter door te komen. En Elvira zou geen Elvira zijn als ze ook andere dingen meeneemt. Want door de duizenden jaren heen, zijn het de kruiden geweest die ons gezond houden.


Cider

De appels zijn geoogst en liggen in magazijnen en winkels. Gekneusde appels worden gebruikt voor cider. Normaal in Normandië of Baskenland (cidra), maar ook hier wordt cider gemaakt.
Uwe Cider uit Elst is aanwezig.


Truffels, echte truffels

Judith Evenaar startte in 200xx de eerste Nederlandse Truffelgaard. Op het terrein van Oranje Nassau Oord, in Renkum, op de grens met Wageningen. Zij is bij ons te gast met echte truffels die u van haar kunt kopen. En u kunt haar de oren van de kop vragen over het onderaardse leven van De Truffel. (In onze Eetbare Siertuin staan drie boompjes met truffelgebroed.)


Echte goede chocolade & hot coco

Onze andere hobby, ClearChox, treedt een keertje op bij ons zelf. Geweldig goede chocolades en ver boven fairtrade. Leer ze kennen, proef ze. Daan Koemans laat u ook bijzondere chocoladedranken proeven. Chocolade op een stokje, van Georgia Ramon.


Winterse kruiden en smudgerollen

Anthonetta van Bergenhenegouwen is aanwezig met winterse kruidenplanten voor in de keuken of buiten. Bovendien neemt ze smudgerollen mee en allerlei winterse decoraties.


Boeken

Geweldig goede boeken die we mochten recenseren staan in onze webshop en die kunt u deze dag ook terplekke inzien en kopen. Want het nieuwe (moes-)tuinseizoen begint eigenlijk al nu, nadenken over wat er in 2018 wordt gezaaid en geplant.


Whisky, schaap en chocolade

Eerst een kop soep van yacon. Dan zachtgegaarde schapenbout, zo van de grill, puike chocolade en tongstrelende whisky. Het vuur brandt. De temperatuur zakt. Heerlijk…..
Gerhard Bathoren kookt buiten voor u en ons.

 

 

 

Meer info

MergenMetz
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee
liefst wel even aangeven of u komt

Waar

MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie