Open Ecotuin en Rabarberwerken

zaterdag 04 juni 10:00 - 17:00

Open Ecotuin 7Al vele jaren organiseert Velt (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren) de zogeheten Open Ecotuinen in het eerste weekeinde van juni. En wij van MergenMetz doen al zes jaar mee.

Combineer een bezoek aan ons met een bezoek aan De Ommuurde Tuin. Op enkele km’s afstand en in dezelfde gemeente.

Om misverstanden met trouwe bezoekers te voorkomen: Omdat er landelijk en in de wijde omgeving zo ontzettend veel activiteiten in het eerste weekeinde van juni zijn, hebben we dit jaar geen kleine groene markt op ons erf. Maar dit wel:


Verkoop van bijzondere eetbare planten

MergenMetz - PlantjesdagAnthonetta van Bergenhenegouwen kan u niet alleen alles vertellen van de Eetbare Siertuin, zij heeft ook een leuk assoritiment eetbare planten in de aanbieding. En dan hebben we het uiterard niet over moestuinplanten.


Rabarberwerken

Onze tuinen zijn open voor bezichtiging. Wij zijn er om allerlei vragen te beantwoorden. Net als voorgaande jaren is Cokkie van Leeuwen van Frutti Confetti de ganse dag in de keuken bezig rabarberproducten te maken.
 Tegen een kleine vergoeding geniet u op ons terras van koffie of thee en een kloeke punt rabarbertaart. Of wat anders…. wie weet!?


Inloop workshop voor goddelijke jam

‘s Middags tussen 14.00 tot 16.00 kan je meehelpen met het maken van rabarber-sinaasappelfeest  (een goddelijke jam) en andere dingen. Dan weet je gelijk hoe dat moet en je krijgt een potje mee naar huis!
Meedoen?
Vooraf aanmelden hoeft niet en als je ter plekke Cokkie € 10 betaalt is alles okay.


De boeken van Velt

Sinds kort is er ook een lokale Velt-afdeling: Velt Veluwe Zuid. Velt heeft een serie geweldige boeken uitgebracht. Pieternel is deze dag bij ons aanwezig en u kunt ze kopen. En natuurlijk meteen lid worden, als u dat nog niet bent. Want leden kopen ze met een aantrekkelijke korting.


Inmiddels is het initiatief van Velt uitgegroeid tot een evenement waarbij gedurende twee dagen circa 170 tuinen in Vlaanderen (100) en Nederland (70) voor iedereen zijn opengesteld. Kom kijken. Klik hier voor de pagina van Velt met alle informatie over alle tuinen.

Meer info

Velt
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie