Open Tuin!

zaterdag 27 juli 11:00 - 16:00

Onze tuin zijn open en we doen iets extra’s!

Ander jaren waren we in principe van primo april tot eind september elke zaterdag open. Je kon komen, rondlopen, planten of boeken kopen – of niets – en dan weer gaan. En natuurlijk vragen stellen die we met liefde beantwoordden.

11:00 uur gaat de poort open

Rondleiding!

In 2024 doen we het anders: vandaag en zo ongeveer om de week ontvangen we jullie met open armen! En we verzorgen dan telkens een heuse rondleiding door de tuinen: Eetbare Siertuin (incl Herboristentuin en verfplanten) door Maartje van den Berg en onze ecologische moestuin door Norbert Mergen. We vertellen dan alles over hoe wij werken én waarom. Laat je verrassen en open je ogen voor natuurlijk tuinieren. Zo kan het ook.

11:30 start rondleiding

Klein café De Groene Keuken

Je kunt bij ons verse koffie, thee, chocolademelk of een sapje krijgen. Al dan niet met een punt taart of cake. Of van een kleine lunch genieten. We hebben geen uitgebreide kaart, maar afhankelijk van het seizoen bijvoorbeeld moestuinsoep met een goede boterham met goede kaas of een stuk quiche. Wat de pot schaft. Er zijn zitplaatsen in onze serre of je kunt picknicken in onze tuin.

Vrije wandeling en digitale rondleiding

Je hoeft niet mee te doen aan de rondleiding, je kunt ook zelf rondlopen en gebruik maken van onze digitale rondleiding.

Micro-kwekerij en boeken

Wij kweken planten. Meest bijzondere planten. En verkopen die. Wij hebben ook zaden van bijzondere en oude groenterassen. En natuurlijk de beste boeken. Je kunt ze op de dag zelf kopen, je kunt ze in onze webwinkel bestellen en deze dag (of op andere dag, volgens afspraak) afhalen.

16:00 uur einde Open Tuin, de poort gaat dicht.

——————-

Over De Tuinen van MergenMetz:

De Tuinen van MergenMetz zijn volledig ecologisch. Het ziet er niet strak aangelegd en schoon gewied uit, de biodiversiteit en variatie is het meest belangrijk. Een klein paradijsje voor sommigen, anderen genieten meer van het strakke bij Tuin De Lage Oorsprong (nabij, in Oosterbeek). Kom kijken en sluit je aan bij onze rondleiding.

Let op: de grond in onze tuin is niet strak vlak, er kan een steen liggen of een mol heeft een gang gegraven die een kuil in het pad is geworden. Je moet redelijk ter been zijn. Voor grote kinderwagens en rollators is het lastig begaanbaar of te krap. Wij houden erg van honden maar op de Open Tuin dagen zijn ze niet welkom. Voor kinderen is er in onze tuinen in principe genoeg interessants te zien (kippen, varkens, vreemd geurende kruiden) maar er is geen speeltuin of iets degelijks en we willen graag dat kinderen (en grote mensen) op de paden blijven. Plukken van planten, zaden, noten, bessen of wat dan ook is niet de bedoeling (tenzij in de rondleiding door de gids).

Meer info


Maartje van den Berg
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie