SZH Vriendendag

zaterdag 03 oktober 10:00 - 20:00

Elk jaar organiseert Stichting Zeldzame Huisdierrassen een dag voor liefhebbers van onze Nederlandse landbouwhuisdierrassen. Hier presenteren wij hoe het gaat met onze rassen, wat de stichting heeft kunnen doen in afgelopen jaar, en zijn er een aantal interactieve workshops te beleven waarbij het erfgoed centraal staat. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. We sluiten de dag af met een uniek ZeldzaamLEKKER diner in de stal, waarvoor u zich apart kunt aanmelden.

SZH Vriendendag 2015
Klik erop voor een vergroting

Een dag die is bedoeld voor donateurs van de SZH, voor fokkers, (hobby)houders en andere betrokkenen bij de zeldzame rassen, maar waar ook alle andere mensen die het levend erfgoed een warm hart toe dragen en graag eens kennis willen maken met ons van harte welkom zijn.


Programma

10.10 – 10.30 uur ontvangst met koffie
10.30 – 11.15 uur welkom door de gastheer en presentatie SZH over stand van zaken van de rassen en over de activiteiten van afgelopen jaar
11.15 – 12.15 uur themaronde 1 ‘met huid en haar’, over kansen en uitdagingen rondom de verwerking en het gebruik van vachten en huiden van zeldzame rassen
12.15 – 13.30 uur lunch en rondje boerderij 13.30 – 14.30 uur themaronde 2 ‘in gesprek over de houderij’, waarbij gespreksleider Han Swinkels (lector Duurzame Veehouderijketens) het publiek dvm vragen en stellingen mee neemt in een boeiend gesprek over de houderij van zeldzame rassen.
14.30 – 15.00 uur vertrek naar de schaapskooi 15.00 – 16.00 uur themaronde 3 ‘schapen, kuddebeheer en fokkerij’, waarbij we welkom zijn bij schaapskooi Loenen en herder Arjen Daalhuisen vertelt over het ras van het jaar en het reilen en zeilen van de kudde en de SZH haar eerste resultaten van de populatieanalyse belicht.
16.30 uur terug bij de Groote Modderkolk voor een drankje en afsluiting van het dagprogramma 17.30 uur ZeldzaamLEKKER diner in de potstal, waarbij Slowfoodchefkok Inge van der Hall ons een uniek 4 gangendiner op basis van producten van de zeldzame rassen voorschotelt.

Voor deelname vragen wordt een bijdrage voor de kosten van de catering gerekend. Dat is voor het dagprogramma inclusief koffie thee en lunch 15 euro voor volwassen en 7,50 euro voor kinderen.
De kosten voor het ZeldzaamLEKKER diner bedragen 25 euro per persoon.

Aanmelden kan via : http://szh.nl/agenda/szh-vriendendag/

 

www.szh.nl

 

Meer info

SZH

Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja

Waar

Boerderij De Groote Modderkolk
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie