Walnotendag

zondag 12 november Hele dag

Het is alweer de zesde walnotendag die ‘s morgens voor beroepstelers en echte kenners is en in de namiddag voor iedereen die meer van walnoten wil leren. Dit keer in Emblem, nabij Antwerpen.

Noten, en vooral walnoten, worden steeds belangrijker. Het vervangt dierlijke vetten en eiwitten door plantaardige en het is nog lekker ook. Er is grote behoefte aan kennisdeling en netwerking in de Lage Landen. Dit begint in de boomkwekerij en eindigt bij de afzet.

Ochtendprogramma
Start: 08:30 uur
Doelgroep:
beroepstelers en kenners.
Er is een netwerkgesprek, enkele raservaringen door Eric Van de Plas, een rondleiding in de boomkwekerij en de walnotenboomgaard door Hugo Vets tot 11.45 u.
Inschrijving: verplicht, via marcel@bodemengroen.eu voor  8 november 2023

Midddagprogramma
Start: 13.00 uur
Voor iedereen
Er zijn twee rondleidingen in de boomkwekerij en de jonge walnotenboomgaard. Er is een overzicht van verschillende walnotenrassen, smaaktesten, nieuwe vondsten en info over teeltzorgen.
Tip: breng een notenkraker mee.
Heb je zelf een beloftevolle verbetering? Breng ze mee en laat ze beoordelen. Deze namiddag is een ideaal ogenblik om bij te praten over de walnotenteelt in de loods.
Nieuw boek: Walnotenteelt, 470 p., wordt te koop aangeboden (enkel contante betaling)
Kosten/entree: Deelname in de onkosten en de notenproeverijen is 5 EURO/deelnemer. Gratis voor vrijwilligers en NNV-leden.
Voorts: Er is een parkeerplaats, en, weer actueel, de geldende coronaregels zijn van toepassing.

Deelnemers aan deze dag zijn: Bodem&Groen (bemestingsadvies), Howitec netten,  Lazeroms Notenbomen (veredeling en boomkwekerij), Nederlandse Noten Vereniging/ NNV, de Nootsaeck (advies), Praktijkpunt Landbouw Vlaams Brabant Herent (onderzoek), VELD 4 (mechanisatie en verwerking), Veredelde Walnoot ( Jan van Hellemond) en Walneut (notenteler, wassen en drogen Jeroen en Leen Trippaers-Penxten) .

 

Meer infoToegangsprijs: Ja
Reserveren: Nee

Waar

Hugo Vets
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie