Week van de Smaak

zaterdag 12 september - zondag 20 september Hele dag

Het thema van 2015 is vis, schaal- en schelpdieren

De Week van de Smaak is de lekkerste week van het jaar, met honderden activiteiten door het hele land. Bedrijven, ziekenhuizen, restaurants, buurthuizen en scholen doen mee met proeverijen, streekmenu’s, open dagen en smaakfestijnen voor jong en oud.

Over vis is veel te doen

Eten bij 't Ailand - poster
Het lokaal van De Goede Vissers in Lauwersoog.

Door overbevissing, klimaatverandering en waterstaatkundige werken is de visstand sterk achteruit gegaan. Door de sterke schaalvergroting zijn er steeds minder actieve vissers in Nederland en bij de binnenvissers is opvolging een groot probleem. De vissers die over blijven gebruiken steeds modernere vangstmethoden, soms met grote gevolgen voor het ecosysteem. Toch zijn er ook vissers die het anders willen, die op zoek gaan naar slimme en de meest duurzame en verantwoorde vangstmethoden en bijvoorbeeld alleen nog de volwassen vissen vangen (lees hier meer).

Meer weten over Week van de Smaak? Klik hier voor de website en zie waar wat is te beleven.


 

Leeuwarden, een jaar lang het beste van Fryslân op je bord!

Leeuwarden hoofdstad van de smaakDe gemeente Leeuwarden is in 2015 Hoofdstad van de Smaak. Een jaar lang het beste van Fryslân op je bord! Lekker en eerlijk eten uit de eigen omgeving. Dat is waar Leeuwarden als Hoofdstad van de Smaak 2015 voor staat. Daarom ook is er dit jaar extra aandacht voor al dat lekkers; met speciale evenementen en bijzondere activiteiten.

Kijk voor het volledige programma op www.hoofdstadvandesmaak2015.nl

 

Meer info

Stichting Week van de Smaak
René de Bruin
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Plaats een reactie